Artikelen van Timo SchuurbiersFlamingo Nights Ibiza volume 1

Gepubliceerd op 23 juli 2009
Auteur: Timo Schuurbiers
Flamingo Nights IbizaFedde le Grand, Funkerman en Raf Jansen richten in 2004 richten het onafhankelijke platenlabel Flamingo Recordings op. Tijdens het Amsterdam Dance Event in 2007 wordt het partyconcept Flamingo Nights voor de eerste keer gepresenteerd en in de zomer van 2009 zal het succesvolle concept in één van de beste clubs ter wereld; Pacha (Ibiza) worden uitgerold.
lees verder>>

Logitech Squeezebox™ Duet

Gepubliceerd op 20 juni 2008
Auteur: Timo Schuurbiers
Logitech Squeezebox DuetVanwege de overname in 2006 van Slim Devices (het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van onder andere de Squeezebox™) door Logitech, is deze vierde generatie Squeezebox™ de eerste die gefabriceerd is onder het toeziend oog van Logitech. De afstandsbediening heeft nu ook veel meer ‘macht’ gekregen in het gehele Squeezebox™ systeem.
lees verder>>

Ryan Adams - Easy Tiger

Gepubliceerd op 4 oktober 2007
Auteur: Timo Schuurbiers
Ryan Adams - Easy TigerDe verwachtingen zijn natuurlijk onrealistisch hoog (geweest). Iedereen verwacht wederom een ‘Gold’ in het kwadraat. Stiekem hoopt iedereen natuurlijk op een flop.
lees verder>>

Björk - Volta

Gepubliceerd op 6 september 2007
Auteur: Timo Schuurbiers
Björk - VoltaDiva of meisje? Recalcitrant of meegaand? Klein of groot? Groot kun je madame in ieder geval niet noemen. Qua stuk dan. Muzikaal steekt ze haar kop toch al jaren boven het maaiveld uit.
lees verder>>

Travis – The Boy With No Name

Gepubliceerd op 19 juli 2007
Auteur: Timo Schuurbiers
Travis – The Boy With No NameDaar zijn ze weer: De mannen van Travis. Met hun megahit “Why does it always’ rain on me” van het album “The Man Who” (1999) werden deze schotse mannen in één klap beroemd. Daarna volgde nog een grote hit met het indrukwekkende “Sing”. In totaal heeft Travis 5 studio platen gemaakt inclusief dit album.
lees verder>>

Kiss The Anus of a Black Cat – An interlude to the Outermost

Gepubliceerd op 5 juli 2007
Auteur: Timo Schuurbiers
Kiss The Anus of a Black Cat – An interlude to theHoe je het ook wendt of keert. Je kunt niet echt om de bandnaam heen. Uitgebracht via het “Kraak” label: “We zien onszelf als een kwaliteitsplatform, een promotor voor jonge artiesten die actief zijn in ongebruikelijke en uiteenlopende genres als avant-rock, psych, experimentele elektronica, free-jazz, new folk, improdrones...” Dat belooft wat.
lees verder>>

Armand van Helden - Ghettoblaster

Gepubliceerd op 28 juni 2007
Auteur: Timo Schuurbiers
Armand van Helden - GhettoblasterDeze meneer uit NYC heeft in het verleden menig voetje van de dansvloer gekregen. Als producer én DJ. Maar na zijn mixalbum uit 2004 waar hij tevergeefs the eighties probeerde te vermengen met hedendaagse house muziek (http://www.hifi.nl/recensies.php?id=1949) en Nympho(2005) leek hij zijn laatste krediet te hebben verspeeld cq. kruid te hebben verschoten. Tenminste zo leek het,
lees verder>>

Rafter - Music For Total Chickens

Gepubliceerd op 7 juni 2007
Auteur: Timo Schuurbiers
Rafter - Music For Total ChickensZijn naam: Rafter Roberts. Geboren en getogen in het altijd zonnige Californië. Opgegroeid in een commune. Zegt zo goed als geen angst te hebben, waardoor hij precies kan doen wat hij wil.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE