REVIEW

Flamingo Nights Ibiza volume 1

Timo Schuurbiers | 23 juli 2009

Fedde le Grand, Funkerman en Raf Jansen richten in 2004 het onafhankelijke platenlabel Flamingo Recordings op. Tijdens het Amsterdam Dance Event in 2007 wordt het partyconcept Flamingo Nights voor de eerste keer gepresenteerd en in de zomer van 2009 zal het succesvolle concept in één van de beste clubs ter wereld; Pacha (Ibiza) worden uitgerold.

Drie jaar geleden had Fedde le Grand een wereldwijde hit met Put your hands up 4 Detroit en maakte remixes voor onder andere Madonna, Will.i.am (Black Eyed Peas) en Robbie Williams. Funkerman timmert ook al wat jaartjes succesvol aan de weg en had grote hits met Speed Up en een remix van Re-United - Sun is Shining (met de Bob Marley sample).

Deze dubbelaar bevat eigen producties (o.a. van hun alter ego`s F.L.G, F-MAN) en materiaal van de meest vooraanstaande collega producers van dit moment. Denk aan Kraak & Smaak, Cassius en Hardwell. De stijl is funky & uplifting tech house, maar kan zijn dat ik paar varianten heb gemist. Op cd1 ligt de focus wat meer op vocalen, cd2 is daarentegen wat `harder`. Over smaak valt altijd te twisten, maar doordat ze de muziek zelf hebben samengesteld zijn beide mixen uitgerust met kwalitatief hoogstaande producties. Logisch ook, want deze cd kun je ook zien als hun visitekaartje. We mogen hier best trots op zijn, want met Tiesto, Armin van Buuren en Ferry Corsten hebben we al zeer succesvolle export DJ`s. Funkerman en Fedde le Grand staan inmiddels (bijna) op dezelfde hoogte.

Aanvullende informatie:
Flamingo Records / Rough Trade
www.flamingoreceordings.com
www.myspace.com/flamingorecordings
www.feddelegrand.com
www.funkerman.com


EDITORS' CHOICE