REVIEW

Armand van Helden - Ghettoblaster

Timo Schuurbiers | 28 juni 2007 |

Deze meneer uit NYC heeft in het verleden menig voetje van de dansvloer gekregen. Als producer én DJ. Maar na zijn mixalbum uit 2004 waar hij tevergeefs the eighties probeerde te vermengen met hedendaagse house muziek (https://hifi.nl/recensies/1949) en Nympho(2005) leek hij zijn laatste krediet te hebben verspeeld cq. kruid te hebben verschoten. Tenminste zo leek het, want Armand geeft niet op. On a mission, want met Ghettoblaster gaat hij onverminderd door met de good old days. De tijd voordat house een naam had gekregen.

Ghettoblaster is een goed gekozen titel. Eén van de metaforen voor de jaren tachtig. Fijne, makkelijke meezingteksten. Eenvoudige synthesizer deuntjes die verschrikkelijk in je hoofd blijven hangen. Veel old school, vleugje hiphop en uiteraard vette beats. Het klinkt allemaal een beetje laconiek. En dat is nu precies wat dit album de moeite waard maakt.

Geen geneuzel of gepuzzel. Beats, Hi-hats, opbouw, middenstuk, vocalen en afbouwen en hupsakee naar het volgende nummer. Met titel als “Touch your toes” “NYC Beat”, “All Nite” en “Go Crazy” weet je ook gewoon waar aan je toe bent.  Het feest begint met track 1 en eindigt met “A Track Called Jack” Beste Armand, meer hebben we toch niet nodig om te kunnen dansen. Vasthouden dit en dan zal in de toekomst vast wel weer een U Don’t Know Me achtige kraker de hitparades binnenstormen.

Aanvullende informatie
12 tracks, 70:33
Label: Southern Fried
Distributie: PIAS
website: http://www.armandvanhelden.com, http://www.pias.com


EDITORS' CHOICE