Artikelen van Sander van der HeideOscars 2022: twee muzikale playlists van Playlist Heroes met alle genomineerden

Gepubliceerd op 26 maart 2022
Auteur: Sander van der Heide
Oscarmuziek _2Morgen, zondag 27 maart worden de oscarwinnaars voor 2021 bekend gemaakt, waaronder ook de Oscar voor Best Original Song en Best Original Score. Voor beide hebben we een speciale playlist gemaakt, die teruggaat in de tijd.
lees verder>>

Op bezoek bij Rhapsody: Zellaton, Thrax, Schnerzinger, Döhmann, Nagra én Grimm

Gepubliceerd op 5 februari 2022
Auteur: Sander van der Heide
Thrax bij Rhapsody_1Er zijn van die dagen in je leven die je zelfs jaren later kan herinneren als de dag van gisteren. Ik heb het niet eens over een specifieke dag, zoals een trouwdag of de geboorte van een kind, maar een moment dat je iets intens hebt beleefd, waardoor je alles nog goed kan herinneren. Misschien was het je eerste kus, of een wereldschokkende gebeurtenis op het nieuws, waardoor je zelfs tot aan de geur, geluiden, je emoties weer alles voor de geest kan halen. Nou was mijn bezoekje in juli 2021, aan één van de luisterdagen bij super high performance hifi-specialist Rhapsody, niet eens zo aangrijpend, dat ik precies weet wie er aanwezig waren, hoe warm het was en hoe het daar rook. Een ding weet ik echter nog heel goed: hoe het heeft geklonken...
lees verder>>

HiVisit: Aelivé

Gepubliceerd op 21 januari 2017
Auteur: Sander van der Heide
aelive headerHifi is een samenspel van techniek en beleving. Nergens komt dit zo sterk naar voren als in de twee showrooms van hifi-specialist Aelivé. Hier vinden we namelijk geen luisterruimte met verschillende luidsprekeropstellingen, maar 40 woonkameropstellingen met luidsprekers in hun natuurlijke habitat.
lees verder>>

World War Z 3D

Gepubliceerd op 4 juli 2013
Auteur: Sander van der Heide
World War ZDe ‚ÄėHollywood pitch‚Äô van producer Brad Pitt moet iets geweest zijn als 'Outbreak meets I Am Legend'. Als dit gegeven je aanspreekt, zal je zeker niet worden teleurgesteld. De film die vandaag in de Nederlandse bioscopen in premi√®re gaat, is in de VS al een grote hit. Ik vraag me toch een beetje af waarom...
lees verder>>

Apple EarPods: prachtig design, lelijk geluid

Gepubliceerd op 22 november 2012
Auteur: Sander van der Heide
Apple EarPodsSinds de introductie van de eerste iPod in 2001, werden de witte oordoopjes (earbuds) al geroemd om hun ontwerp. Uiteindelijk werden de oordopjes op zichzelf een icoon. Als je iemand zag met een wit kabeltje over zijn jas, dan wist je al dat hij naar een iPod zat te luisteren.
lees verder>>

The Hunger Games

Gepubliceerd op 24 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
The Hunger Games

Heftig, dat is het eerste wat me na het kijken van deze film bij me opkwam. Een heftig onderwerp, een heftige film en heftig veel bezoekers.

De cijfers van het weekend moeten nog definitief bekend worden, maar men voorspelt dat een opbrengst van rond de 150 miljoen dollar in de VS niet ondenkbaar is - een recordhoogte voor een première in maart.

lees verder>>

B&O Play Beolit 12 Airplay Speaker, a case of beauty

Gepubliceerd op 10 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
Beolit 12

B&O Play is het onlangs ge√Įntroduceerde submerk van het Deense Bang & Olufsen. Steekwoorden bij het merk zijn: Portable, Intu√Įtief en Betaalbaar. Ofwel, B&O wil haar publiek verbreden en probeert de jeugd op deze manier binnen te halen als een nieuwe generatie klanten. Vraag is of deze betaalbare lijn van B&O ook voor deze doelgroep betaalbaar genoeg is.

Het idee van Bang & Olufsen is om autonome producten onder de B&O Play-vlag uit te brengen. Apparaten die niet in een B&O-set hoeven worden opgenomen, maar uit de doos in hun eentje zijn te gebruiken. Al zou je het niet zeggen, de Beolit 12 werd voorgegaan door de Beosound 8. Niet alleen het geluid is anders, maar ook het ontwerp. Het strakke en typerende gebruik van aluminium in de Beosound 8, maakt plaats voor warmere kleuren en materialen als rubber, plastic, geanodiseerd aluminium en leer.

lees verder>>

Apple Store Amsterdam geopend

Gepubliceerd op 3 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
Apple Store AmsterdamVanaf zaterdag 3 maart, 10u heeft ook Nederland een Apple Store, op het Leidseplein in Amsterdam. Een aantal dagen geleden mocht de pers alvast een kijkje komen nemen, en HiFi.nl was erbij. Precies honderd jaar geleden opende het modehuis Hirsch & Cie haar kledingwarenhuis aan het Leidseplein in Amsterdam. In dit gebouw wordt vandaag weer een warenhuis geopend, met ditmaal geen kleding in de schappen, maar iPods, iPads & iPhones. Waar eens de dames uit de betere kringen hun robes lieten aanmeten, kan men nu advies op maat krijgen over Alles Apple. Vandaag opent Apple de deuren (en hoe) van haar `Flagship` Apple Store in Amsterdam, afgelopen donderdag ging ik alvast langs voor een impressie.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE