Artikelen van Sander van der HeideHiVisit: Aelivé

Gepubliceerd op 21 januari 2017
Auteur: Sander van der Heide
aelive headerHifi is een samenspel van techniek en beleving. Nergens komt dit zo sterk naar voren als in de twee showrooms van hifi-specialist Aelivé. Hier vinden we namelijk geen luisterruimte met verschillende luidsprekeropstellingen, maar 40 woonkameropstellingen met luidsprekers in hun natuurlijke habitat.
lees verder>>

World War Z 3D

Gepubliceerd op 4 juli 2013
Auteur: Sander van der Heide
World War ZDe ‘Hollywood pitch’ van producer Brad Pitt moet iets geweest zijn als 'Outbreak meets I Am Legend'. Als dit gegeven je aanspreekt, zal je zeker niet worden teleurgesteld. De film die vandaag in de Nederlandse bioscopen in première gaat, is in de VS al een grote hit. Ik vraag me toch een beetje af waarom...
lees verder>>

Apple EarPods: prachtig design, lelijk geluid

Gepubliceerd op 22 november 2012
Auteur: Sander van der Heide
Apple EarPodsSinds de introductie van de eerste iPod in 2001, werden de witte oordoopjes (earbuds) al geroemd om hun ontwerp. Uiteindelijk werden de oordopjes op zichzelf een icoon. Als je iemand zag met een wit kabeltje over zijn jas, dan wist je al dat hij naar een iPod zat te luisteren.
lees verder>>

The Hunger Games

Gepubliceerd op 24 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
The Hunger Games

Heftig, dat is het eerste wat me na het kijken van deze film bij me opkwam. Een heftig onderwerp, een heftige film en heftig veel bezoekers.

De cijfers van het weekend moeten nog definitief bekend worden, maar men voorspelt dat een opbrengst van rond de 150 miljoen dollar in de VS niet ondenkbaar is - een recordhoogte voor een première in maart.

lees verder>>

B&O Play Beolit 12 Airplay Speaker, a case of beauty

Gepubliceerd op 10 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
Beolit 12

B&O Play is het onlangs geïntroduceerde submerk van het Deense Bang & Olufsen. Steekwoorden bij het merk zijn: Portable, Intuïtief en Betaalbaar. Ofwel, B&O wil haar publiek verbreden en probeert de jeugd op deze manier binnen te halen als een nieuwe generatie klanten. Vraag is of deze betaalbare lijn van B&O ook voor deze doelgroep betaalbaar genoeg is.

Het idee van Bang & Olufsen is om autonome producten onder de B&O Play-vlag uit te brengen. Apparaten die niet in een B&O-set hoeven worden opgenomen, maar uit de doos in hun eentje zijn te gebruiken. Al zou je het niet zeggen, de Beolit 12 werd voorgegaan door de Beosound 8. Niet alleen het geluid is anders, maar ook het ontwerp. Het strakke en typerende gebruik van aluminium in de Beosound 8, maakt plaats voor warmere kleuren en materialen als rubber, plastic, geanodiseerd aluminium en leer.

lees verder>>

Apple Store Amsterdam geopend

Gepubliceerd op 3 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
Apple Store AmsterdamVanaf zaterdag 3 maart, 10u heeft ook Nederland een Apple Store, op het Leidseplein in Amsterdam. Een aantal dagen geleden mocht de pers alvast een kijkje komen nemen, en HiFi.nl was erbij. Precies honderd jaar geleden opende het modehuis Hirsch & Cie haar kledingwarenhuis aan het Leidseplein in Amsterdam. In dit gebouw wordt vandaag weer een warenhuis geopend, met ditmaal geen kleding in de schappen, maar iPods, iPads & iPhones. Waar eens de dames uit de betere kringen hun robes lieten aanmeten, kan men nu advies op maat krijgen over Alles Apple. Vandaag opent Apple de deuren (en hoe) van haar `Flagship` Apple Store in Amsterdam, afgelopen donderdag ging ik alvast langs voor een impressie.
lees verder>>

Meridian combo-presentatie: M6 + 818 + Sooloos app

Gepubliceerd op 1 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
Meridian M6 - 14 januari 2012

Gebruikmakend van de internationale aantrekkingskracht van de ISE-beurs in Amsterdam, presenteerde importeur Viertron afgelopen maand drie nieuwe Meridian-producten die medio maart op de markt komen. Genodigden waren Nederlandse Meridian dealers, Europese Meridian-importeurs en relaties.

Hifi.nl in de laatste categorie plaatsend, gingen we met volle verwachting naar hartje Amsterdam om in Kochxbos Gallery al het nieuwe moois te aanschouwen en vooral te beluisteren.

lees verder>>

Streaming4Home

Gepubliceerd op 27 januari 2012
Auteur: Sander van der Heide
Hi-Visit Streaming4Home

Midden in Nederland, in Kamerik om precies te zijn, is sinds een paar maanden een mooie nieuwe, maar vooral unieke hifizaak te vinden. In deze hifizaak is streaming niet een bijzaak, maar kun je in elke prijscategorie de meest uiteenlopende audio- en videostreamers aanvullen met DA-converters, versterkers en luidsprekers. Serious streaming dus!

Kamerik is een rustig dorpje en op Hallehuis 1, in het centrum van dat dorpje, is de winkel goed bereikbaar, makkelijk te vinden en er is genoeg parkeerruimte. Bezoek van de winkel is alleen op afspraak en aangezien ik deze voor op een vrijdagmiddag had gemaakt, had eigenaar Kees Romijn genoeg tijd om me rond te leiden en de insteek van zijn winkel uit te leggen. “Ik had hier eerst een huishoudspeciaalzaak”, vertelt Kees, “maar dat leverde gewoon niet genoeg meer op. Ik wilde wat anders en dat was hét moment om een uitgelopen hobby te verplaatsen naar een plek waar ik mijn passie met andere mensen kan delen. Doordat ik op afspraak werk, kan ik ook echt voor iedereen de tijd nemen.”

lees verder>>

EDITORS' CHOICE