Artikelen van Sander van der HeideReview PSI AVAA C214: golfbrekers in de huiskamer

Gepubliceerd op 26 februari 2024
Auteur: Sander van der Heide
Review PSI AVAA C214_6PSI Audio heeft recent de AVAA C214 gepresenteerd, een nieuwe actieve basstrap in het kielzog van de C20. "Staande golven in veeleisende luisteromgevingen zoals professionele studio's of audiofiele luisterruimtes worden grotendeels geëlimineerd met een veel schonere bas als resultaat", zo luidde duiding van importeur Helios op Dutch Audio Event 2023, waar de C214 aan het werk gezet werd. Aansluitend ging er een exemplaar mee naar de luisterruimte van Sander van der Heide. Bij dezen zijn bevindingen!
lees verder>>

Review Daudio S1: imposante innovatie van eigen bodem

Gepubliceerd op 10 oktober 2023
Auteur: Sander van der Heide
Review Daudio S1_10De gerenommeerde luidsprekermerken komen uit Engeland, zoals Bowers & Wilkins, KEF, ATC, en PMC. Maar de innovaties komen tegenwoordig uit Nederland en België. Kijk maar naar de Grimm LS1, de Kii Three (en Seven) en Dutch & Dutch 8c. Wat mij betreft kan er daar nu eentje aan worden toegevoegd: de Daudio S1.
lees verder>>

Review Apple HomePod 2e generatie: eentje is ok, beter met zijn twee

Gepubliceerd op 9 mei 2023
Auteur: Sander van der Heide
2023-01-18 AppleHomePodOfficieel is dit de allereerste HomePod die Apple in Nederland heeft uitgebracht. De allereerste HomePod uit 2017 is hier nooit beschikbaar geweest en de HomePod Mini uit 2020, was pas sinds vorig jaar hier echt verkrijgbaar. De HomePod 2e generatie (die ik uit gemak nu verder HomePod 2 noem) of HomePod 2023, is tegelijk met de rest van de wereld in Nederland verkrijgbaar kost 349 euro.
lees verder>>

Review Teufel System 6 THX AVR: Atmos en Auro-3D in één pakket

Gepubliceerd op 30 april 2023
Auteur: Sander van der Heide
Teufel System 6 THX AVR_17Om optimaal van ruimtelijke audio zoals Dolby Atmos of Auro-3D te kunnen genieten, is het gebruik van een luidspreker per kanaal nog steeds de beste optie. De stap van 1 soundbar naar 10 luidsprekers is echter wel ingrijpend en vergt bovendien nogal wat voorbereiding. Met de System 6 THX AVR maakt Teufel het je nu een stuk gemakkelijker: alles wat je nodig hebt zit in één pakket. Het is wel even schrikken als je de System 6 thuis krijgt afgeleverd...
lees verder>>

Review: JBL 4305P

Gepubliceerd op 14 oktober 2022
Auteur: Sander van der Heide
JBL 4305PJe zou denken dat het bij de nieuwste (en kleinste) telg in de studio monitor-lijn van JBL om een kleiner broertje van de JBL 4309 zou gaan. Hij ziet er hetzelfde uit, is een maatje kleiner, maar daar houdt het dan ook op. Dit is een actieve luidspreker (dus met ingebouwde versterking) en tevens met ingebouwde streamingmogelijkheden. Als ie nou ook nog eens net zo goed klinkt als de 4309…
lees verder>>

Oscars 2022: twee muzikale playlists van Playlist Heroes met alle genomineerden

Gepubliceerd op 26 maart 2022
Auteur: Sander van der Heide
Oscarmuziek _2Morgen, zondag 27 maart worden de oscarwinnaars voor 2021 bekend gemaakt, waaronder ook de Oscar voor Best Original Song en Best Original Score. Voor beide hebben we een speciale playlist gemaakt, die teruggaat in de tijd.
lees verder>>

Op bezoek bij Rhapsody: Zellaton, Thrax, Schnerzinger, Döhmann, Nagra én Grimm

Gepubliceerd op 5 februari 2022
Auteur: Sander van der Heide
Thrax bij Rhapsody_1Er zijn van die dagen in je leven die je zelfs jaren later kan herinneren als de dag van gisteren. Ik heb het niet eens over een specifieke dag, zoals een trouwdag of de geboorte van een kind, maar een moment dat je iets intens hebt beleefd, waardoor je alles nog goed kan herinneren. Misschien was het je eerste kus, of een wereldschokkende gebeurtenis op het nieuws, waardoor je zelfs tot aan de geur, geluiden, je emoties weer alles voor de geest kan halen. Nou was mijn bezoekje in juli 2021, aan één van de luisterdagen bij super high performance hifi-specialist Rhapsody, niet eens zo aangrijpend, dat ik precies weet wie er aanwezig waren, hoe warm het was en hoe het daar rook. Een ding weet ik echter nog heel goed: hoe het heeft geklonken...
lees verder>>

HiVisit: Aelivé

Gepubliceerd op 21 januari 2017
Auteur: Sander van der Heide
aelive headerHifi is een samenspel van techniek en beleving. Nergens komt dit zo sterk naar voren als in de twee showrooms van hifi-specialist Aelivé. Hier vinden we namelijk geen luisterruimte met verschillende luidsprekeropstellingen, maar 40 woonkameropstellingen met luidsprekers in hun natuurlijke habitat.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE