Artikelen van Roel BoumanDamien Jurado - On My Way To Absence

Gepubliceerd op 7 juli 2005
Auteur: Roel Bouman
Damien Jurado - On My Way To Absence

Deze singer/songwriter uit Seattle heeft de afgelopen jaren laten horen niet bepaald voor een vakje te vangen te zijn. Enerzijds is dat fijn, want oogkleppen zijn geschikt om de felle zon tegen te houden, maar doen de meeste muzikanten geen goed, anderzijds was het daardoor onmogelijk om blindelings op Jurado af te stemmen, zijn bereik bleek steeds weer anders dan je verwachtte en dat leidde al een aantal maal tot teleurstellingen.

lees verder>>

Pyrolator - Pyrolator`s Wunderland

Gepubliceerd op 9 juni 2005
Auteur: Roel Bouman
Pyrolator - Pyrolator`s WunderlandNu de jaren tachtig weer duidelijk terug zijn is het moment helemaal rijp om een aantal schatten uit de bloeiperiode van Die Neue Deutsche Welle voor het cd-publiek te ontsluiten.
lees verder>>

New Order - Waiting For The Sirens` Call

Gepubliceerd op 5 mei 2005
Auteur: Roel Bouman
New Order - Waiting For The Sirens` CallHet valt niet mee om de nieuwe cd van New Order in het juiste licht te plaatsen. Aanvankelijk denk je mwah, maar doorluisteren levert nog wel een aantal lichtpuntjes op. Enerzijds komt de band met een aantal liedjes die onmiskenbaar New Order zijn en, of je het nu wilt of niet, al na één of twee keer luisteren blijven hangen. Daar staat tegenover dat de oorspronkelijkheid tussen de enen en nullen ver te zoeken is en de groep hier en daar wel een erg flauw aftreksel van zichzelf is.
lees verder>>

The Secret Machines - Now Here is Nowhere

Gepubliceerd op 31 maart 2005
Auteur: Roel Bouman
THE SECRET MACHINES - Now Here is NowhereVoor de mensen die van avontuur houden. Ouderwets avontuur, zoals er in de jaren zestig en zeventig veel afgeleverd werd. Net niet symfonisch, maar daar tegenaan. Met lange instrumentale stukken. Liefhebbers van dat genre (we zullen weldra wat namen droppen) spitsen de oren, want The Secret Machines is een regelrechte aanrader!
lees verder>>

Hot Hot Heat - Elevator

Gepubliceerd op 31 maart 2005
Auteur: Roel Bouman
HOT HOT HEAT - ElevatorNa het goed ontvangen debuut Make Up The Breakdown verruilde het Canadese Hot Hot Heat de independent Sub Pop voor Warner. De major heeft blijkbaar ook gehoord dat HHH in potentie een erg vruchtbare investering is. Na de doorbraak van Franz Ferdinand hoopt de maatschappij vast op een dergelijk succes voor dit viertal. Na een aantal draaibeurten achten we het bepaald niet onmogelijk dat HHH de nieuwe buzz gaat worden.
lees verder>>

Tocotronic - Pure Vernunft Darf Niemals Siegen

Gepubliceerd op 10 maart 2005
Auteur: Roel Bouman
TOCOTRONIC - Pure Vernunft Darf Niemals SiegenHet nieuwe album van Tocotronic valt op het eerste gehoor zeker niet mee! We lazen dan ook al de nodige recensies waar nogal wat teleurstelling uit sprak. De Duitse groep wordt daardoor geslachtofferd voor het gebrek aan onthaasting in popjournalistiek Nederland, want er ontstaat zo een beeld dat de jongste Tocotronic-schijf niet zou deugen. Wie echter de tijd neemt voor Pure Vernunft Darf Niemals Siegen ontdekt dat dat reuze meevalt.
lees verder>>

Scritti Politti - Early

Gepubliceerd op 24 februari 2005
Auteur: Roel Bouman
Scritti Politti - earlyWe spreken over het eind van de jaren zeventig, het zijn de dagen van de post-punk en new wave bands en bijna alles wat via Rough Trade verschijnt is op zijn minst interessant en meestal erg goed. Dan is daar ineens Scritti Politti. Het eerste werk van die band verschijnt op obscure singles en 12 inches via Rough Trade en als de groep een paar jaar later doorbreekt is er van dat materiaal bijna niets meer te vinden. Nu, ruim twintig jaar na dato, kan de inhaalslag alsnog beginnen.
lees verder>>

Constantines

Gepubliceerd op 7 oktober 2004
Auteur: Roel Bouman
The ConstantinesIn een tijd waarin er weer steeds meer plaats is voor bands die je met een beetje goede wil zou kunnen verbinden met de term gitaarrock blijkt het zelfs weer mogelijk om met terugwerkende kracht cd`s uit te brengen waarvan in eerste instantie gedacht werd dat er geen uitgedroogde boterham mee te verdienen zou zijn. Zo is nu het debuut van de Canadese Constantines alsnog bij ons verschenen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE