Artikelen van Leon WeteringsCarhifi: ontwikkelingen

Gepubliceerd op 25 juli 2012
Auteur: Leon Weterings
CES verslag 2012Nu de zomer doorbreekt, voor zolang het duurt, komt carfi natuurlijk ook weer eens boven duiken.Want als je deze dagen aangrijpt voor een mooie autorit, bijvoorbeeld een road trip door de Verenigde Staten zoals een onzer auteurs Rob van Ginneken onlangs deed (zijn verslag van een bezoek aan de Rock and Roll Hall of Fame volgt later deze week), dan hoort daar natuurlijk ook een goed muzieksysteem bij. Leon Weterings dook in de recente ontwikkelingen, en bezocht daartoe RMR SoundSystems in Soest.
lees verder>>

De objectencollectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Gepubliceerd op 4 januari 2012
Auteur: Leon Weterings
Beeld en GeluidAchter de schermen kijken bij TopPop of oefenen voor nieuwslezer? Het kan bij Beeld en Geluid in Hilversum, waar bezoekers de wereld van de media zelf kunnen ervaren. Maar er is meer. Beeld en Geluid bezit ook een grote collectie objecten. Waaronder veel oude apparatuur. Liefhebbers kunnen zich bijvoorbeeld vergapen aan een kindergrammofoon uit 1928, een cassettejukebox of een heuse platenslikker.
lees verder>>

Audiodescriptie: film kijken voor blinden en slechtzienden

Gepubliceerd op 7 augustus 2011
Auteur: Leon Weterings
Mereijn19052011Vanuit zijn moderne studio in Soest zorgt Mereijn van der Heijden (27) ervoor dat slechtzienden of blinden net zoveel plezier aan een film(pje) kunnen beleven als de bioscoopbezoeker die wel kan zien. Het sleutelwoord daarbij: audiodescriptie (AD).Omdat we vorige week onze recensie van Pixar-film Cars 2 nog eens naar boven haalden, en deze in diverse bioscopen in Nederland dankzij audiodescriptie ook voor blinden te bezoeken is, willen we dit interview ook graag nog eens naar voren halen. Mereijn van der Heijden legt uit hoe het werkt. 
lees verder>>

Record Industry gaat voor kwaliteit

Gepubliceerd op 29 juli 2011
Auteur: Leon Weterings
Vinylperserij Record Industry Rinus Hooning -22072Vinylfreaks zullen zich bij een bezoek aan Record Industry in Haarlem zo ongeveer voelen als Sjakie in de chocoladefabriek. Alles in dit pand ademt vinyl. Stapels kartonnen platenhoezen wachtend op inhoud tegen de muur. Aan de wanden exemplaren van lp’s die hier van de persen rolden. En niet te vergeten de persen zelf, die onafgebroken vinyl produceren. Directeur Ton Vermeulen (47) en Rinus Hooning (54), hoofd audio en kwaliteitscontrole, vertellen over hun werk en hun passie voor vinyl.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE