Artikelen van Leo WubboltReview: Tangarine - Because of You (lp)

Gepubliceerd op 20 september 2018
Auteur: Leo Wubbolt
Tangarine Because Of YouTangarine is bij lezers wellicht vooral bekend als de huisband van DWDD. Hun nieuwe plaat Because of You is analoog opgenomen in Amerika, de vinylpresentatie vond plaats bij Hedon in Zwolle, op een fraaie Burmester-set van Audio Artistiek uit Vries. Tijd voor een review van dat nieuwe album.
lees verder>>

Lezersbezoek aan Paul van Deenen

Gepubliceerd op 14 juli 2012
Auteur: Leo Wubbolt
Luisterbezoek Paul van Deenen 2 - 03072012Liefhebber Paul van Deenen heeft al eerder bezoek gehad van HiFi.nl. “Al heel lang geleden”, merkt Paul op. “Er is in de tussentijd veel veranderd aan de set. Reden voor mij om maar eens opnieuw contact op te nemen met de redactie”, vervolgt hij, “en mij aan te melden voor een nieuwe visit.” HiFi.nl gaat graag bij haar lezers op bezoek om onze passie te delen en te verspreiden. We horen graag bijzondere opnames op soms uitzonderlijk goede geluidsinstallaties. In deze Visit voelen we Paul van Deenen aan de tand over wat hem beweegt, wat hij er voor over heeft en uiteindelijk horen we hoe het één en ander klinkt zonder er een waarde oordeel aan te geven. Eerst muziek en dan audio, zo luidt eigenlijk de conclusie. 
lees verder>>

Vintage: Wim Vink – Only Sony

Gepubliceerd op 25 maart 2012
Auteur: Leo Wubbolt
Wim VinkDe mens verzamelde vroeger om te overleven. Als je je kostje voor de winter niet verzamelde of bij elkaar spaarde, ging je een onzekere winter in. Over verzamelen zijn hele boeken vol geschreven en theorieën op los gelaten in een poging de psychologie van de mens te verklaren. Het genot, het esthetisch genoegen een dergelijke verzameling te bezitten is niet altijd te doorgronden voor iemand die niet verzamelt of voor wie het geld- of tijdverspilling is. Kunnen verzamelaars daarom alleen oordelen over mensen die aparte collecties bezitten? Je zou het bijna denken. In ieder geval was mijn nieuwsgierigheid gewekt bij de mail van een trouwe lezer met de uitnodiging eens langs te komen. De foto’s die op de redactie binnen kwamen versterkten deze nieuwsgierigheid en een afspraak was snel gemaakt. Een verhaal over de verzameldrift van Wim Vink. 
lees verder>>

Verslag Audio Show Studio Alkmaar 2012

Gepubliceerd op 22 februari 2012
Auteur: Leo Wubbolt
AZ Show 2012 verslagTerwijl de voetballers van de Alkmaar-Zaanstreek Combinatie in Utrecht op de pijnbank werden gelegd, speelde zich in hun thuisstadion een heel andere show af. Op de zondag en de dag daarvoor waren het door Studio Alkmaar uitgenodigde dealers en importeurs die een andere dan sportieve voorstelling gaven met in dit geval alleen maar winnaars.Een rondje langs de audiovelden leerde dat met sentimentele gevoelens van lang vervlogen tijden de show beleefd werd. Dat met nostalgie werd terug gedacht aan de tijd dat een audioshow in een sjiek hotel werd gehouden, gelegen aan een bosrand. Dat bij een demonstratie in een daarvoor ingerichte zaal de deur dicht ging, en dicht bleef. Dat er door de laagdrempeligheid geanimeerde gesprekjes op gang kwamen tussen bezoekers en presentatoren, hetzij in het café met een pintje, hetzij op de plek van demonstratie. Maar dat er bovenal naar muziek geluisterd werd, de bovenliggende factor die alle aanwezigen met elkaar verbond.
lees verder>>

Verslag ‘Consequence Ultimate Edition’ luisterdagen Sound Gallery

Gepubliceerd op 18 april 2011
Auteur: Leo Wubbolt
SoundGallery18042011Dit weekend waren natuurlijk de Doelen en Engels show, maar er werd ook een show gehouden bij Sound Gallery in Groningen. Daar was onze auteur Leo Wubbolt aanwezig. 
lees verder>>

Verslag Jadis luistershow bij de Groef

Gepubliceerd op 30 maart 2011
Auteur: Leo Wubbolt
Jadis30032011Wat is het toch mooi om een liefhebber als Jesper Hansted mee te maken bij een demonstratie van één van zijn producten. Een muziekman pur sang, die vanuit de liefde voor de muziek het beste voor zijn klandizie wil. Jadis is een niet alledaags merk dat stond opgesteld in de audio speciaalzaak ‘de Groef’ in Groningen voor een uitgebreide tweedaagse presentatie.
lees verder>>

Verslag Sound Gallery streaming show

Gepubliceerd op 9 maart 2011
Auteur: Leo Wubbolt
Verslag09032011Drie dagen lang was audio speciaalzaak Sound Gallery in Groningen de thuisbasis van importeur Audiac voor een streaming audio show. Het onlangs vernieuwde interieur vormde het decor voor de uitstalling van merken als Arcam, Ayre, Olive, Mark Levison en Wilson Audio in de verschillende luisterruimtes, die het pand rijk is. Dat statige geheel witte herenpand moet toch vroeger een mooie blikvanger voor de Groningse burgerij zijn geweest, op de weg  naar het Noorderstation.  
lees verder>>

The Iain Ad Venture - Ride The Times

Gepubliceerd op 31 juli 2010
Auteur: Leo Wubbolt
The Iain Ad Venture -  Ride The TimesThe Iain Ad Venture is het meest recente product in de samenwerking van de Nederlandse singer-songwriter Ad Vanderveen en de Brit Iain Matthews. Vroeger heette Iain gewoon Ian en maakte voor korte tijd deel uit van de meest succesvolle Engelse folk bands aller tijden Fairport Convention. Als solo artiest had hij een grote hit met Joni Mitchell’s ‘Woodstock’.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE