Artikelen van Jochem GeerdinkGetest op straat: de ROCKSTER van Teufel

Gepubliceerd op 6 augustus 2016
Auteur: Jochem Geerdink
zomerweek 2Het Duitse Teufel geniet vooral bekendheid met hoge kwaliteit luidsprekers voor een voordelige prijs. Het bedrijf is bovendien bezig het productportfolio flink te verbreden, bijvoorbeeld met de overname van streaming specialist Raumfeld in 2010 en de introductie van diverse soorten mobiele speakers. In augustus brengt de Duitse fabrikant de ROCKSTER op de markt. Een mobiele speaker op wielen, door Teufel zelf liefkozend “de Godzilla onder de luidsprekers” genoemd. Godzilla hoort natuurlijk niet binnen, die neem je mee naar buiten. Wij namen de proef op de som in het Amsterdamse Vondelpark.
lees verder>>

Pinewood: Veel meer dan James Bond alleen

Gepubliceerd op 26 september 2014
Auteur: Jochem Geerdink
Pinewood StudiosStar Wars-fans over de hele wereld raakten onlangs bijna in een delirium toen regisseur J.J. Abrams aankondigde dat Ă©Ă©n van hen een rolletje kon verdienen in Star Wars: Episode VII. Het enige wat je daarvoor hoefde te doen was tien dollar doneren aan een goed doel. Abrams selecteerde vervolgens eigenhandig een winnaar die wordt ingevlogen naar de Pinewood Studios in Engeland, waar de ‘saga continues’. Pinewood Studios is een studiocomplex met een enorm rijke filmhistorie.
lees verder>>

Hi-Visit 010 HiFi

Gepubliceerd op 24 juni 2014
Auteur: Jochem Geerdink
hi-visit 010 hifiEen heel nieuwe audio speciaalzaak met een frisse en moderne uitstraling, maar die door een bekend pand en nog bekendere gezichten hartstikke vertrouwd aanvoelt. Dat is in een notendop het verhaal achter 010 HiFi in - je verwacht het niet - Rotterdam, waar we vandaag te gast zijn.
lees verder>>

AudioZaal Stelt Samen - Sony en Q Acoustics

Gepubliceerd op 30 april 2014
Auteur: Jochem Geerdink
Stelt Samen AudioZaalIn de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om audioliefhebbers enthousiast te krijgen zelf eens te gaan luisteren.
lees verder>>

Hi-Fi Klubben Rotterdam feestelijk geopend

Gepubliceerd op 22 april 2014
Auteur: Jochem Geerdink
HiFi KLubbenMet een nieuwe vestiging in Rotterdam is het aantal winkels van de Scandinavische keten Hi-Fi Klubben in Nederland op vijf gekomen. Tweede Paasdag werd de winkel aan de Hoogstraat 137 feestelijk geopend en net als eerder bij de opening van de winkels in Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Haarlem was HiFi.nl ook nu weer van de partij.
lees verder>>

Noel Lee - The Head Monster

Gepubliceerd op 26 februari 2014
Auteur: Jochem Geerdink
Noel Lee MonsterMet zijn Segway met gouden velgen bleek Noel Lee een minstens even opvallende verschijning op de rode loper van de MTV European Music Awards als bijvoorbeeld Miley Cyrus, Kings Of Leon en Redfoo. Voorafgaand aan het evenement in het Amsterdamse Ziggo Dome sprak Hifidelity met de oprichter en CEO van Monster, sponsor van de EMA's.
lees verder>>

De Stem Gods - Auro-3D, het geluid van de toekomst?

Gepubliceerd op 12 januari 2014
Auteur: Jochem Geerdink
Auro-3DIn het Hifidelity Jaarboek 2012-2013 kon je lezen over ons bezoek aan de Abbey Road Studios in Londen. Een studiocomplex dat geen introductie behoeft, en van zichzelf legendarisch is. Dit keer besteden we aandacht aan de Galaxy Studios in het Belgische Mol. Een studiocomplex dat weliswaar veel minder legendarisch is dan Abbey Road, maar waar met Auro-3D wél een geluidstechniek van legendarische proporties geboren werd.
lees verder>>

Kyteman & Kytopia: What’s next?

Gepubliceerd op 13 oktober 2013
Auteur: Jochem Geerdink
KytemanMet het naar hem vernoemde HipHop Orchestra zette Kyteman zichzelf in 2009 vol op de kaart. Maar dat de als Colin Benders geboren Utrechter meer in zijn mars heeft, bleek in de jaren die volgden. Hij stichtte niet alleen de creatieve broedplaats Kytopia, de 26-jarige trompettist groeide daar uit tot leider van een immens orkest. Maar what's next?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE