REVIEWTeufel

Getest op straat: de ROCKSTER van Teufel

Het Duitse Teufel geniet vooral bekendheid met hoge kwaliteit luidsprekers voor een voordelige prijs. Het bedrijf is bovendien bezig het productportfolio flink te verbreden, bijvoorbeeld met de overname van streaming specialist Raumfeld in 2010 en de introductie van diverse soorten mobiele speakers.

In augustus brengt de Duitse fabrikant de ROCKSTER op de markt. Een mobiele speaker op wielen, door Teufel zelf liefkozend “de Godzilla onder de luidsprekers” genoemd. Godzilla hoort natuurlijk niet binnen, die neem je mee naar buiten. Wij namen de proef op de som in het Amsterdamse Vondelpark.

Ondanks dat voor veel studenten en scholieren de zomervakantie net begonnen is en het zonnetje weelderig schijnt, is het nog best rustig wanneer we rond 14 uur ’s middags het Vondelpark betreden. Het is maar goed dat er wielen onder de ROCKSTER zitten, want met deze zomerse temperaturen heb je weinig behoefte de dik dertig kilo zware luidspreker lang te moeten dragen.

We ontkomen er echter niet aan ook af en toe te tillen. De wielen zijn bepaald niet dol op het gras en de gravelpaden in het naar dichter Joost van den Vondel vernoemde park, dat dit jaar zijn 150e verjaardag viert. We ontdekken verder al snel dat je de ROCKSTER het beste achteruit duwt. Door de oplopende voorkant is de 85 centimeter hoge speaker namelijk best topzwaar. Zeker wanneer één van de wielen op een kiezelsteentje op het asfalt stuit, heeft de luidspreker snel de neiging om te kukelen. 

De ROCKSTER onderscheidt zich van vergelijkbare apparaten door een mengpaneel inclusief crossfader aan de bovenkant. Daaraan kunnen via aptX-Bluetooth twee apparaten tegelijk gekoppeld worden, maar de mobiele luidspreker beschikt daarnaast ook over vijf analoge poorten voor bijvoorbeeld microfoon, instrument en andere externe apparatuur, een 3-bands equalizer en PFL-schakelaar voor pre-fader-listening. Je kunt bovendien een stereoset creëeren door twee ROCKSTERS met een XLR-kabel aan elkaar te koppelen. Ideaal dus om mee te dj'en of gewoon een lekker vet feestje te bouwen. De ingebouwde accu gaat bij normaal volume zo'n acht uur mee, zet je de ROCKSTER voluit dan natuurlijk enkele uurtjes minder. Overigens kun je de luidspreker met de bijgeleverde kabel aansluiten op de accu van je auto.

MERK

EDITORS' CHOICE