Hi-Fi Klubben Rotterdam feestelijk geopend

Met een nieuwe vestiging in Rotterdam is het aantal winkels van de Scandinavische keten Hi-Fi Klubben in Nederland op vijf gekomen. Tweede Paasdag werd de winkel aan de Hoogstraat 137 feestelijk geopend en net als eerder bij de opening van de winkels in Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Haarlem was HiFi.nl ook nu weer van de partij.

Met een vrije dag én de markt op de Binnenrotte en Hoogstraat, is het vandaag bijzonder druk in het centrum van Rotterdam. Maar het valt haast in het niet wanneer we de nieuw geopende winkel van Hi-Fi Klubben op de Hoogstraat 137 betreden. “Dit is niks”, lacht Hans Peter Rietveld van Hi-Fi Klubben Nederland. “Je had hier om 12 uur moeten zijn, toen was het helemaal een gekkenhuis.”

Dat kwam voornamelijk door de spectaculaire openingsactie die Klubben Rotterdam had bedacht: populaire apparatuur voor half geld. Zoals bijvoorbeeld Dali Zensor 1 speakers, een 40-inch televisie van Samsung, de AVR-X2000 AV receiver van Denon én verschillende Sonos producten. “Het leek haast een vortex toen we om 12 uur de deur openden’, blikt Cas Oostvogel terug. “De mensen werden zowat naar binnen gezogen.”

Weliswaar is de vijfde winkel van Hi-Fi Klubben in Nederland al een weekje open, vandaag is de feestelijke opening met optredens van Douwe Bob, Bombay Show Pig en een afsluitende dj-set van rasrotterdammse Elle Bandita, die collega Thomas Sciarone heeft meegenomen. HiFi.nl arriveert vlak voor het optreden van eerstgenoemde en direct valt op dat van de vijf locaties dit waarschijnlijk de kleinste is. “Met nog te creëren luisterruimtes boven, zit ie qua oppervlakte tussen Hilversum en Utrecht in”, zegt Oostvogel desgevraagd. “Maar dit is van onze vijf winkels wel degene met in potentie de beste locatie. Of dat ook echt zo zal zijn, moet de toekomst natuurlijk uitwijzen.”

Hi-Fi Klubben Rotterdam ligt namelijk pal tegenover de Markthal die komend najaar geopend wordt en de hele buurt een flinke lift zal geven. Daarnaast vind je op nog geen 150 meter Station Blaak. Middenin de looproute van winkelend publiek en met op zaterdag de grootste weekmarkt van Nederland om de hoek op de Binnenrotte.

Ook vandaag steken regelmatig nieuwsgierigen hun neus naar binnen en niet zelden lopen ze met een nieuw aangeschaft product weer naar buiten. “Waar Amsterdam en Hilversum echt ‘destination shops’ zijn, blijken Utrecht en ook deze winkel echte ‘looplocaties’. Hier lopen mensen gewoon even binnen, terwijl ze in Amsterdam en Hilversum heel gericht komen.”

De winkel in Rotterdam opent iets meer dan een jaar na de vestiging in Haarlem. Gezien de ambitie van de Scandinavische keten hadden we een vijfde Hi-Fi Klubben eigenlijk afgelopen najaar verwacht. “Ik denk wij zelf ook wel een beetje. Maar één van de dingen die je niet kunt afdwingen, is een goede locatie. Deze gelegenheid deed zich ineens voor, omdat John Snijders stopte met zijn zaak Snijders Hifi. Te mooi om niet in te stappen.”

Al benadrukt Oostvogel dat het geen overname van Snijders Hifi betreft. “We begrijpen heel goed dat het in de beleving van veel Rotterdammers nog wel even Snijders zal blijven, zeker ook omdat we het personeel van Snijders Hifi hebben overgenomen. Meer dan veertig jaar was het een geweldige winkel, maar het deed dingen anders dan wij ze doen. Hi-Fi Klubben is een op zichzelf staande formule, dus in die zin is het geen opgefriste voortzetting van Snijders Hifi.”


EDITORS' CHOICE