Artikelen van Henk Boot en Marja VanderlooASI Live Line voorversterker en Grand Stereo eindversterker

Gepubliceerd op 15 maart 2012
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME10-11ASI is de afkorting van Acoustic System International en dat is weer beter bekend door de eigenaar, Franck Tchang. Deze Parijzenaar heeft altijd al veel stof doen opwaaien in audio land omdat hij muzikale zaken op een heel andere manier benadert dan doorsnee. Zijn kleine klankschaaltjes zijn nog steeds een bron van verhitte discussies vooral door degenen die ze nog nooit gehoord of beleefd hebben, maar dat ze werken staat buiten kijf. Probeer maar eens een tweedehands set te krijgen. Geen enkele gebruiker wil ze na aanschaf ooit meer kwijt.
lees verder>>

PMC fact.8

Gepubliceerd op 24 november 2011
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME6-10Het merk PMC is vooral bekend van de grote studio monitoren. Deze op het principe van een transmissielijn gebaseerde systemen vallen blijkbaar heel goed in de smaak van zowel muzikanten als opnametechnici en producers want ze zijn in heel veel studio`s te vinden.In 1990 is de Professional Monitor Company, zoals PMC voluit heet, opgezet door Peter Thomas samen met Adrian Loader. Thomas werkte daarvoor bij de BBC en was daar bezig met het ontwikkelen van een luidsprekersysteem dat aan de hoogste eisen kon voldoen. De basis van het te ontwikkelen systeem moest een transmissielijn zijn. Jaren daarvoor had Peter op het gehoor een paar IMF transmissielijn luidsprekers gekocht voor eigen gebruik en hij was weg van de prestaties van dat systeem.
lees verder>>

Dr. Feickert Analogue Blackbird draaitafel

Gepubliceerd op 23 november 2011
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME9-10De naam Chris Feickert en analoog zijn sinds het begin van deze eeuw synoniem. Na een doctoraal studie en een carrière in de chemische industrie neemt de dan 38 jarige Chris in 2002 een radicaal besluit. Hij verlaat de chemie en stort zich geheel op de muziekreproductie. Dat doet hij samen met een legendarische naam in de analoge wereld, Thomas Scheu.
lees verder>>

PS Audio Powercables

Gepubliceerd op 28 augustus 2014
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
PS Audio PowercablesEen van de meest hardnekkige audio mythes blijft maar de kop opsteken. Welke is dat dan? De mythe over stroomkabels, en die gaat als volgt: Hoe kan het zijn dat een dure stroomkabel enig effect heeft op het geluid van een audio installatie?
lees verder>>

Doelen Lente Show 2011 - Deel 2

Gepubliceerd op 23 april 2011
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Doelen lente hifi show deel 2 pagina 1 - 22042011
Het was een druk bezochte show dit jaar. De organisatie mag zich gelukkig prijzen met betrekking tot de opkomst, want zowel zaterdag als zondag was het prachtig weer. Toch kwamen er veel bezoekers naar het Doelen complex. Uiteraard was HiFi.nl ook van de partij en deed verslag. Lees hier deel 2 van het showverslag.
lees verder>>

Doelen Lente Show 2011 - Deel 1

Gepubliceerd op 21 april 2011
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Doelen Lente show deel 1 vp - 22042011Het was een druk bezochte show dit jaar. De organisatie mag zich gelukkig prijzen met betrekking tot de opkomst, want zowel zaterdag als zondag was het prachtig weer. Toch kwamen er veel bezoekers naar het Doelen complex. Uiteraard was HiFi.nl ook van de partij en deed verslag. 
lees verder>>

Firestone Audio Libby & Rubby

Gepubliceerd op 3 november 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Music Emotion ME11-10Firestone Audio? Daar hebben nog niet veel muziekliefhebbers van gehoord, laat staan iets letterlijk van gehoord. Aan deze situatie zal binnenkort iets gaan veranderen, zeker als het aan de Europese distributeur Pim Verberne ligt.
lees verder>>

Meridian Sooloos (deel 2)

Gepubliceerd op 28 oktober 2010
Auteur: Henk Boot en Marja Vanderloo
Meridian Sooloos (deel 2)Importeur Viertron verblijdt ons met twee grote koffers met daarin veilig opgeborgen de Sooloos apparatuur. Sooloos is geen samenstelling van losse componenten maar een echt compleet systeem. In dit tweede deel gaan we luisteren naar het systeem.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE