ASI Live Line voorversterker en Grand Stereo eindversterker

ASI is de afkorting van Acoustic System International en dat is weer beter bekend door de eigenaar, Franck Tchang. Deze Parijzenaar heeft altijd al veel stof doen opwaaien in audio land omdat hij muzikale zaken op een heel andere manier benadert dan doorsnee. Zijn kleine klankschaaltjes zijn nog steeds een bron van verhitte discussies vooral door degenen die ze nog nooit gehoord of beleefd hebben, maar dat ze werken staat buiten kijf. Probeer maar eens een tweedehands set te krijgen. Geen enkele gebruiker wil ze na aanschaf ooit meer kwijt.

Uit Music Emotion - Oktober 2011

Nu Franck voor het akoestisch aanpassen van de ruimte - en niet alleen de luisterruimte - een oplossing heeft, diende er zich een volgend probleem aan tijdens de zoektocht naar de meest natuurlijke geluidsreproductie. Al jaren zoekt de getalenteerde gitarist die Tchang ook is naar de perfecte versterking. In zijn beleving is de beste combinatie die van een zeer gevoelige luidspreker en een zeer krachtige versterker.

Met dit idee gaat hij weer lijnrecht in tegen de filosofie van bijvoorbeeld Jean Hiraga. Deze laatste wordt ook wel de vader van de herboren SET versterker genoemd. Zijn versie van het perfecte geluid wordt verkregen door een hooggevoelige (hoorn)luidspreker te koppelen met een buizenversterker met een uitgangsvermogen van minder dan 10 Watt per kanaal. Een 300B type buis is daarbij het summum van wat er te krijgen is. Dus niet voor Franck Tchang.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE