Artikelen van Eric de BoerReview Carmen Gomes Inc: Stones In My Passway (cd)

Gepubliceerd op 4 december 2023
Auteur: Eric de Boer
Carmen Gomes IncNieuw werk van Carmen Gomes Inc. spreekt het audiofiele hart van de liefhebber van blues en jazz bij voorbaat al aan. Dus beantwoordde ik de vraag of ik het nieuwe album van het kwartet getiteld Stones In My Passway wilde recenseren maar al te graag met een positief antwoord. En gelukkig maar, want dit is weer een parel geworden.
lees verder>>

Muziekreview Labryènco: Morir Y Nacer (cd)

Gepubliceerd op 13 november 2023
Auteur: Eric de Boer
Labryenco_1Na een intermezzo van maar liefst 10 jaar brengt Labryènco weer een nieuw album uit. Op Morir Y Nacer verkent de band rondom flamencogitarist Alain Labrie de cyclus der vergankelijkheid en brengt tevens een ode aan het leven zelf.
lees verder>>

Review Iris Penning: Dan Maar Genieten (CD)

Gepubliceerd op 15 mei 2023
Auteur: Eric de Boer
Iris Penning_1Eindhoven heeft muzikaal meer te bieden dan zware metalen. Wie absoluut ook boven het spreekwoordelijke maaiveld uitsteekt, is toch wel Iris Penning. Met Dan Maar Genieten brengt de artiest een poëtisch geladen vierde album uit en bewijst daarmee dat de Nederlandse popmuziek nog steeds een mooie toekomst heeft. Zelfs met een zachte g.
lees verder>>

Review Little North: Wide open

Gepubliceerd op 7 april 2023
Auteur: Eric de Boer
Little North - Wide openHet Deense trio Little North bracht onlangs hun vijfde langspeler uit. Wide Open brengt de luisteraar melodieuze en introspectieve moderne jazz dat het trio voornamelijk met de piano in de hoofdrol op een zo vrije en open mogelijke manier ten beste geeft.
lees verder>>

Review Schavot: Kronieken Uit de Nevel (digitaal)

Gepubliceerd op 19 februari 2023
Auteur: Eric de Boer
SchavotHet was in 2021 dat Nederland en de rest van de wereld kennis mocht maken met Schavot. Het eenmansproject van Floris Velthuis, dat met het debuut Galgenbrok hoge ogen gooide in de metalen wereld. Nu, twee jaar later, is daar het vervolg in de vorm van Kronieken Uit de Nevel. Dat wederom van grote klasse blijkt te zijn.
lees verder>>

Review Michael Jackson: Thriller (40th Anniversary Ultradisc 1Step lp)

Gepubliceerd op 24 december 2022
Auteur: Eric de Boer
Thriller 40_1Het is veertig jaar geleden dat Michael Jackson met zijn zesde solo-album de wereld van de popmuziek en meer voorgoed wist te veranderen. Thriller brak record na record en kenmerkt nog steeds de briljante muzikale geest van onder andere Michael Jackson zelf. Mobile Fidelity Sound Lab vond het reden om het album opnieuw gemasterd uit te brengen op hun allerbeste analoge product.
lees verder>>

Review Marc van Vugt: The Lonely Coyote (cd)

Gepubliceerd op 17 november 2022
Auteur: Eric de Boer
Marc van VugtHet instrument als verteller. Jazzgitarist en componist Marc van Vugt laat op zijn eerste soloalbum The Lonely Coyote de gitaar spreken. Meerdere, zelf. Waar Marc normaal graag 'groots' schrijft, durft hij nu de melodie en de klank van de snaarinstrumenten aan het woord te laten. En doet dat met verve en op prettig intieme wijze.
lees verder>>

Review: Asgrauw - Facade (digitaal)

Gepubliceerd op 5 oktober 2022
Auteur: Eric de Boer
Asgrauw - Facade Liefhebbers van genadeloos hard metaal, leg uw oor te luister. Het vijfde album van Asgrauw is namelijk uit en het trio klinkt weer venijnig sterk. Op Facade verkent het driekoppige gezelschap op onnavolgbare wijze het gebied tussen leven en dood en trakteert het de luisteraar op een vuig, maar briljant werk dat beklijft.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE