Artikelen van Eric de BoerReview: Jacob Dinesen - Let The Hard Times Come (lp)

Gepubliceerd op 19 september 2022
Auteur: Eric de Boer
Jacob Dinesen Let The Hard times Come Jacob Dinesen mag in ons land dan (nog) geen grote bekendheid genieten, de twintiger is in thuisland Denemarken al meermaals bekroond met nominaties en prijzen. En niet onterecht, getuige deze speciaal voor luidsprekerfabrikant DALI opgenomen versie van zijn akoestische album Let The Hard Times Come met daarop akoestische bewerkingen van tracks uit zijn eigen oeuvre.
lees verder>>

Review Lester's Blues - Blue Label: Radio Rhythm (lp)

Gepubliceerd op 21 juni 2022
Auteur: Eric de Boer
Lester's Blues_1Lester's Blues in een vrij uniek Belgisch/ Nederlands collectief. Deze zeven muzikanten brengen swinging jazz ten gehore zoals die in de jaren dertig van de vorige eeuw werden vertolkt werd door bijvoorbeeld Count Basie en zijn alumni. Blue Label: Radio Rhythm is het tweede album dat de band in eigen beheer uitbrengt en vooral ook de vinylversie van het album mag bijzonder genoemd worden.
lees verder>>

Jeremy Olivier - ...Where The Light Gets In (lp en sacd)

Gepubliceerd op 22 april 2022
Auteur: Eric de Boer
Jeremy Olivier_1En daar is ineens een nieuwe release van Rhapsody Audiophile Recordings. Het audiofiele label dat door de mannen achter de Hilversumse hifi-specialist met dezelfde naam werd opgericht bracht onlangs een nieuw album uit van singer-songwriter Jeremy Olivier uit op onder andere sacd en op 180 grams vinyl. Tijd om ...Where The Light Gets In eens goed te beluisteren, dus.
lees verder>>

Review: Under The Surface - Miin Triuwa (cd)

Gepubliceerd op 11 april 2022
Auteur: Eric de Boer
Under The Surface - Miin Triuwa (cd)_1Met Miin Triuwa vindt het Nederlandse folk jazz trio Under The Surface zichzelf opnieuw uit. Geïnspireerd door de landen die het trio aandeed voor concerten, zocht het gezelschap de inspiratie dichterbij. En toch ver weg…
lees verder>>

Golden Earring - Moontan (Remastered & Expanded) (lp)

Gepubliceerd op 14 maart 2022
Auteur: Eric de Boer
Moontan_1Moontan was het album waarmee de Haagse formatie Golden Earring wereldwijd doorbrak in 1973. Bekend van de monsterhit Radar Love, bracht de plaat de band veel faam en succes. Afgelopen jaar verscheen een geremasterde versie van het album, dat nu ook zijn weg naar vinyl heeft gevonden.
lees verder>>

Review Meslamtaea - Weemoedsklanken (digitaal)

Gepubliceerd op 25 februari 2022
Auteur: Eric de Boer
MeslamtaeaMet Weemoedsklanken beschrijft het Nederlands-Belgische Meslamtaea het thema vergankelijkheid en tijd, al dan niet samengevat in een post-apocalyptische setting. De vierde langspeler van de formatie biedt een progressieve, bij tijd en wijle zelfs dromerige vorm van black metal, waarbij het experiment wederom niet geschuwd wordt.
lees verder>>

Review: Feuerschwanz - Memento Mori (cd)

Gepubliceerd op 4 februari 2022
Auteur: Eric de Boer
Feuerschwanz_1Memento Mori is het tiende studioalbum van Feuerschwanz, de Duitse middeleeuwse folk-metal-rockband. Veel melodie, een dikke knipoog naar de meer serieuze muziekstijlen en een flinke dosis sprookjes maken van deze plaat een vrolijke schedelzwieper voor wie zich daar graag aan laaft.
lees verder>>

2021: een muzikale overpeinzing

Gepubliceerd op 31 december 2021
Auteur: Eric de Boer
Luwten - Draft (lp)En zo zijn we ineens weer aanbeland in de decembermaand aan het einde van een vreemd jaar. 2021 zal voor velen van ons niet als optimaal in de annalen worden opgenomen. De wereld is veranderd, de mensheid ook. Of dat blijvend is, weet ik niet. Wat gelukkig wel bleef in het afgelopen jaar is de muzikale ondersteuning. En wat hebben we dat hard nodig, zo bleek.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE