REVIEWB&W

Conclusie en overzicht


Gastauteur | 19 juli 2007 | B&W

Conclusie

Omdat je een scherm van 1.300 euro eigenlijk niet kan vergelijken met een toestel van 4.000 euro, hebben we de test in twee prijscategorieën opgesplitst. De eerste categorie loopt van 1.300 tot 2.000 euro en omvat negen schermen van acht verschillende fabrikanten. Daarvan vonden we de LG 42PC1RR de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. De beeld- en geluidskwaliteit van dat scherm zijn niet van topniveau, maar een betere tv hebben we voor die prijs nog niet gezien. Daar komt bij dat het toestel ook over een ingebouwde DVR (Digital Video Recorder) van 80 Gb beschikt. De LG 42PC1RR is dus onze ‘Beste Koop’. Het beste scherm in diezelfde categorie is de Panasonic TH-42PV70F. De beeldkwaliteit van dit toestel bijzonder goed – zo goed dat het toestel ook in de tweede prijscategorie nog heel aardig meekomt – en de prijsstelling is erg scherp. De Panasonic TH-42PV70F wordt dus tot ‘Beste Keus’ verkozen.

Klik hier voor een vergrote afbeelding
Klik op het schema voor een groter beeld

In de tweede prijscategorie – van 2.000 euro tot 4.000 euro – zijn we zeer te spreken over de Pioneer PDP-427XD. Qua beeld en geluid zet dit toestel de scherpste scores uit de test neer, en ook wat bedieningsgemak en afwerking betreft is de Pioneer een topper. Duidelijk dus dat de Pioneer PDP-427XD hier ‘Beste Keus’ wordt. De Sharp Aquos LC-42XD1E biedt het meeste waar voor z’n geld in deze categorie, en gaat bijgevolg met de ‘Beste Koop’-trofee aan de haal.

Klik hier voor een vergrote afbeelding
Klik op het schema voor een groter beeld

 

Testmethode

Bij de eerste kijkproef keken we naar de ‘recht-uit-de-doos’ prestaties van de tv’s. Zonder ook maar iets aan de standaard beeldinstellingen te wijzigen, werden de schermen achtereenvolgens gekoppeld aan de tv-kabel (analoog) en aan de Panasonic DMP-BD10 Blu-ray-speler (met een Oehlbach HDMI-kabel). Voor de tweede kijkproef gebruikten we dezelfde beeldbronnen, maar regelden we vooraf het scherm af met behulp van de Monster/ISF calibratie-dvd.

De geluidskwaliteit werd beoordeeld aan de hand van uitzendingen op TMF en door de Blu-ray-disc ‘Toto - Live in Amsterdam’

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »