ARTIKEL

Tuinfeestje

We hebben laatst nog een zeer memorabel Madrugada-moment gehad hier thuis. We stonden met mijn Madrugada-vrienden de takken van de tuin te snoeien, deels op het ijs. De zon scheen fel, en Madrugada galmde over de tuin en over de weilanden. Een dag om nooit te vergeten. Ik heb in de tuin een stel Bose-speakers staan, van die Efteling-dingen, maar ze kunnen alles hebben en het geluid is perfect. En hard ook. Bij tuinfeestjes vragen mensen niet zelden of ze wat zachter mogen. Het is waanzinnig decadent, maar ook erg fijn om bij mooi weer een uurtje op je rug in het zwembad te liggen en dan te kunnen luisteren naar je favoriete muziek. Ik kan de muziek thuis en in de tuin net zo hard zetten als ik wil. Wat wil je nog meer? Dit heb ik altijd gewild, het is een droom die uitgekomen is.

Auto

Ik ben geen audiofiel, maar het moet gewoon goed klinken. Als ik zou moeten kiezen tussen de aanschaf van dubbel glas of een goede installatie, hoef ik niet lang na te denken. De auto is voor mij dé plek om muziek te luisteren. Ook omdat ik daar de meeste tijd in doorbreng. Ik rij per jaar zo’n negentigduizend kilometer.

Marcel van den Bergh

Ik hoorde dat de Volvo V70 de beste installatie heeft, dat gaf uiteindelijk de doorslag om die auto te kopen. Alles zit erop en eraan, een subwoofer en veertien speakers. Kan hem precies zo instellen zoals ik zelf wil. Ben er nu achter dat de speakers niet op mij gericht moeten zijn, maar op de voorste stoelen, dan krijg je het mooiste geluid. Hij kan ongelooflijk hard. Als je bij mij Tool draait, weet je niet wat je hoort. De auto ligt vol cd’s, de plaat die het nu al verbazingwekkend lang volhoudt, is de laatste van Calexico.

Fan

Uiteindelijk ga ik toch liever als fan dan als fotograaf naar een concert. Sixteen Horsepower heb ik zonder camera gezien, [lachend] en heb daar zelfs nog een plectrum aan overgehouden. Toen mijn oudste dochter zeven was zijn we naar Rammstein geweest in het Gelredome. Was geweldig. Volgende week naar Giant Sand in Nijmegen. Ben ik erg benieuwd naar. De camera blijft dan weer een avondje thuis, heerlijk.


EDITORS' CHOICE