ARTIKEL

Springsteen

Ik ben nu weer terug bij de pop. Ik koop veel online, via Plato of Kroese. Illegaal downloaden zou ik nooit kunnen. Als je dingen mooi vind, moet je ze gewoon kopen. Ik maak zelf wel veel kopietjes voor vrienden. Ik wil de muziek die ik goed vind graag delen, wil iedereen overtuigen, ben een soort ambassadeur. Ik heb net de laatste Springsteen gekocht, tegelijk met The Killers. Die koop ik allebei blind. The Killers heb ik één keer gedraaid, Springsteen heb ik de laatste dagen fulltime gedraaid. Het is ook prachtig om die cd in handen te hebben, dat artwork, Jezus wat mooi.

Gangbare bandjes

Ik ben redelijk allround wat betreft smaak. Ik hou van ‘gangbare’ bandjes als Saybia, Rammstein en Anouk, maar ook van als Wovenhand en Sixteen Horsepower en Tindersticks. Mijn dochters [9, 12 en 14 jaar] zijn ook helemaal lijp van muziek, zeker de oudste twee. Vorig jaar zijn we samen naar Pinkpop gegaan. [lachend] Ik probeer ze te sturen, zet bewust bepaalde dingen op, maar dat lukt niet altijd. Sommige dingen delen we wel, zoals Heather Nova, Kings of Leon of Damien Rice [wiens ‘9 Crimes’ zijn oudste dochter even daarvoor op de piano speelde]. Als ze wat draaien dat ik niks vind, laat ik dat merken. Zoals bepaalde r&b of Within Temptation. Maar ach, ze gooien toch hun kont tegen de krib.

Rowwen Hèze

Wat betreft Nederlandstalig vind ik eigenlijk alleen Rowwen Hèze goed. Die muziek kun je altijd draaien, of je nu chagrijnig, down of vrolijk bent. Ik heb een voorkeur voor hun rustiger werk, ben niet zo van het feesten en biersmijten. Ik zie ze de laatste jaren geregeld in het theater. Dat is altijd goed eigenlijk. Met bands als Bløf heb ik niets. Ik snap daar helemaal niets van. Dat had ik destijds ook met Frank Boeijen. Waar hééft die man het over?


EDITORS' CHOICE