Velodyne en HCM


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2012 | Home Cinema Modules

Het wordt al laat als we langs de stand van Velodyne slenteren. Er hangt een grote banner aan de wand met de leus: “Velodyne, the finest subwoofers in the world”. We vragen aan sales en marketing manager David Santos waarom zij dat beweren.

“We doen al een tijdje mee met subwoofers. Velodyne heeft 28 jaar ervaring en subwoofers zijn onze primaire business. We bouwden al in 1983, als enige fabrikant, servo controlled subwoofers en we hebben deze techniek zo verfijnt, dat we nu een THD halen van minder dan 1%, en dat doet niemand ons na! Met deze techniek gaan onze subwoofers dieper, harder in volume met minimale vervorming en klinken muzikaler dan andere merken”

 

Velodyne heeft al in 1984 een Special Engineering Award gewonnen. In 2003 hebben ze `s werelds eerste digitaal getunede subwoofers geintroduceerd. Ze gebruiken DSP technologie, zodat ze de subwoofers voor elke ruimte kunnen tunen. David gaat verder: “We hebben hier ons top-product, de Digital Drive Plus, een actieve sub met DSP technologie, een video uitgang en 6 presets voor verschillende applicaties. Deze subwoofers kunnen de meest uitdagende klussen aan. Ze worden gebruikt bij films, muziek en games. Ze produceren tot 14.4 Hz met 3000 watt aan vermogen!”

(PHOTO40)

De Digital Drive Plus is te krijgen met 10, 12, 15 en 18 inch subwoofer drivers. Van de Digital Drive 12 Plus is reeds een recensie op HiFi.nl te vinden.

Velodyne presenteerde tevens de Vpulse oordopjes met een 10 mm driver in aluminium behuizing, een fenomenale bas response vanaf 20Hz met geinegreerde smartphone connectiviteit. Verkrijbaar in de kleuren electric blue en classic black.

Home Cinema Modules
Als afsluiter kwamen we nog even langs bij Home Cinema Modules. Eerder op de dag kwamen we al langs, en ook nu boden de zetels van deze fabrikant soelaas voor de vermoeide ISE-bezoeker. Het aanbod van HCM is in een eerder item terug te vinden. 

(PHOTO40)

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »