NIEUWSVelodyne

Digital Drive Plus van Velodyne

Redactie HiFi.nl | 12 januari 2011 | Velodyne

Velodyne introduceert Digital Drive PLUS: de nieuwe referentie in subwoofers. De Digital Drive PLUS serie subwoofers zet volgens Velodyne nieuwe standaarden in laagfrequente basweergave met een volledig automatische setup en integratie, maximale geluidsdrukken en elegante behuizingen.

DD+ biedt meerdere manieren om de bas-weergave te optimaliseren door gebruik van Velodyne`s `Room Management Software`. Met Auto-EQ+ en de meegeleverde microfoon en software, wordt met een enkele druk op de knop binnen enkele minuten de subwoofer geïntegreerd met het geluidssysteem. Om de instellingen met de hand te optimaliseren, voldoet aansluiten van de subwoofer op een televisie of de USB poort van een laptop voor weergave van de frequentie-respons, fase, kantelfrequentie en filterstijlheid. Er zijn zes geheugens beschikbaar voor alle instellingen. Met knoppen op de voorzijde voor volume, kantelfrequentie en Auto-EQ+ en een duidelijk leesbaar display, is de subwoofer zelfs in te stellen zonder TV of PC.


Foto: DD-15+ Cherry zonder grill

De DD+ serie gebruikt nieuw ontwikkelde drivers met een 2x grotere uitslag dan hun voorgangers. Door Velodyne`s gepatenteerde servo-technologie en een Klasse D `Energy Recovery System` versterker van 3000 W, produceert de DD+ de laagste vervorming in de industrie: slechts 0,5%, maar met een 4,5 tot 6 dB hogere maximale geluidsdruk ten opzichte van de oude DD serie. Alle vier modellen in de Digital Drive PLUS serie (DD-10+, DD-12+, DD-15+ en DD-18+) bezitten magneetstructuren vanaf 17 kg, conussen gemaakt van een sandwich van glasvezel en Rohacell en 6-laags spreekspoelen voor meer output en betere warmteafvoer. Alle DD+ technologie is verpakt in een kast met een keuze uit hoogglans ebbenhout of een satijnen kersen- of walnootafwerking.

De Digital Drive PLUS series heeft de volgende adviesprijzen: 3440 euro  voor de DD-10+, 3790 euro voor de DD-12+, 4840 euro voor de DD- 15+ en 5890 euro  voor de DD-18+. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Velodyne.


EDITORS' CHOICE