ISE aanvullend verslag


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2012 | Home Cinema Modules

In aanvulling om het Beeld- en Projectieverslag en de berichtgeving vanaf de individuele stands, hebben we vandaag ook nog een verslag van een redacteur die kriskras door de ISE is gelopen en links en rechts wat opvallende zaken in tekst en beeld heeft uitgelicht. 

Zo`n verslag is uiteraard geen samenvatting van de gehele ISE, daarvoor is ook de berichtgeving die onder de tag ISE 2012 terug te vinden is zeker niet toereikend. De organisatie meldde deze week al dat het event diverse records heeft gebroken, met in totaal 825 stands in elf hallen, waarbij het voor zo`n tweehonderd 200 standhouders de eerste edite werd. Tel daar 40.869 bezoekers bij op en je weet dat het zich niet in een aantal pagina`s laat vangen. Een algemene indruk dan, met een aantal merken dat nog niet voorbij is gekomen. 

Tekst & foto`s: Ralf Neels
Voorpaginafoto: PHOTO40 

Op de ISE heerste een bruisende sfeer met zowel jonge als doorgewinterde ondernemers, specifiek op zoek of algemeen nieuwsgierig, naar de nieuwste snufjes in audio, video en systeemintegratie. Veel bekende namen en diverse primeurs zijn er ook ieder jaar te vinden. Opvallend waren vooral de nieuwste trends in integratie, interfacing en domotica. Alles met alles laten communiceren, dankzij software en multifunctionele hardware.

Domotica en home control zijn hot. Niet voor niets is er op HiFi.nl een Special Page voor. Straks kun je bijna alles met je mobieltje of je iPad besturen, want overal zijn apps te vinden en die zijn multi-platform, vooral Android, PC en IOS. Steeds meer merken bieden bovendien (custom) inbouwoplossingen voor audio en video aan, zoals eveneens op die Special te vinden is. Uiteraard was er ook veel moois te zien op het gebied van High-end Audio. We namen een kijkje in de keuken van ISE, en lichtte hier en daar een dekseltje van de pan..

Sennheiser
Bij Sennheiser vond je de HD 800 hoofdtelefoon aangesloten op een SACD-speler. Deze hoofdtelefoon werd al in 2009 geïntroduceerd, maar het feit dat het product hier weer te zien is betekent dat-ie nog steeds meetelt. Hij is stevig aan de prijs, maar dan heb je ook echt wat! (6 tot 51.000 Hertz). De HD 800 is al eerder bij de hoorns gevat in een hifi.nl review

Yamaha
Bij Yamaha stond de Aventage RX-A2010 in het display-rack. Er hing een Crestron Touchscreen aan de receiver. Yamaha had een eigen GUI die op deze Crestron draaide, waarmee je bronnen en de DSP programma`s kon kiezen. Je hebt normaal gesproken keuze uit vier muziekzones en je kunt de netwerkfunctionaliteit, zoals internet radio, benutten met de GUI. Je kunt ook gebruik maken van de gratis app voor je iPhone of iPod.

De Aventage serie bestaat uit vier modellen: RX-A810,  RX-A1010,  RX-A2010,  RX-A3010. De RX-A2010 is een 9.2 kanaals netwerk receiver: 3D ready met HDMI (8 in en 2 uit) en webbrowser control. Verder heeft deze receiver vooral te veel om hier op te noemen.

Overigens zagen we nog een Yamaha Restio ISX-800 in het hoekje van de stand staan. Een elegant compact audio-systeem. Hifi.nl schreef eerder al een recensie over de veelzijdige weergever. Ook kwamen we de YAS-101 Soundbar tegen, waar al over geschreven werd.

Parasound
Even een bliksembezoek. Parasound is een merk dat je veel tegen komt in de film en muziek industrie, onder andere bij Lucasfilm, Sony Pictures en Pixar. Lucasfilm gaf Parasound als enige audio bedrijf een credit bij de aftiteling van de diverse Star Wars films. Parasound had de HALO serie staan. Een indrukwekkend design. Toch even een foto geschoten. “De kachel hoeft niet meer aan thuis, met deze versterker in je huiskamer,” riep de man die er naast stond.

Er zijn talloze lovende recensies eschreven over deze Halo-serie van Parasound. Een serie voor echte audiofielen.. Bij de ontwikkeling van de Halo-serie werd John Curl betrokken, die onder andere werkte voor bedrijven als Mark Levinson, Vendetta Research, Harman Kardon Citation, Wilson Audio en anderen.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »