REVIEWAudyn

Ergo conclusio

Bert Dekker | 03 augustus 2006 | Fotografie Bert Dekker | Audyn

Bij de meeste logees komt vroeg of laat het moment dat de tijd van vertrek een prettig vooruitzicht is omdat het normale dagelijkse leven daarna weer zijn doorgang kan vinden. Zo niet bij de twee logees uit den Bosch, waarvan ik weet dat ik eerdaags met lede ogen aan zal moeten zien dat ze zullen vertrekken. Recenseren doe ik ze nu niet meer beste lezers. Ik heb hierboven zo goed mogelijk duidelijk proberen te maken welke indruk deze twee gasten op mij maakten gedurende hun verblijf bij ons thuis. Maar heel af en toe ga ik er weer eens even echt voor zitten. Ze staan immers nog steeds ons thuis… Ondanks dat de verschillen vergeleken met een paar weken geleden niet meer zo groot zijn, eerder subtiel, heb ik de indruk dat de goede eigenschappen zich gaandeweg nog verder ontwikkelen.

Laat ik eerlijk zijn, wat hier binnen deze prijsklasse aan bouwkwaliteit, ontwerp en weergavekwaliteit wordt neergezet is buitengewoon goed. Ik durf dan ook te beweren dat deze set zich moeiteloos kan meten met voor- en eindversterkers in de prijsklasse van 2500 tot 3000 Euro. Deze combinatie bepaalt in mijn optiek ook de standaard binnen de prijsklasse waarin ze zich bevinden. De PRE-2 en de AMP-200 bouwen moeiteloos een royaal beeld op in alle drie de dimensies. Dit heeft er zeker toe bijgedragen dat ik tijdens menig luistersessie het gevoel had geheel deel te zijn van de muzikale happening. De combinatie heeft niet het laatste woord op het vlak van de weergave van de allerfijnste klanknuances en texturen, daarvoor zal de consument meer moeten betalen. In die zin ben ik dan ook benieuwd wat het inzetten van de PRE-2 versie waar niet de OP27 opamp het hart van zal vormen maar een discrete voortrap voor uitwerking zal hebben op de geluidskwaliteit.

Een punt van aandacht blijft de, overigens zeer fraai uitziende, afstandsbediening waarmee het volume niet mooi regelbaar is. Een extra vertraging inbouwen zou wonderen kunnen verrichten.

De dynamische weergave geeft de combinatie een levendig en eigen karakter. Degenen die op zoek zijn naar een strikt neutrale weergave zullen wellicht minder gecharmeerd zijn van deze levendigheid. Maar wat heeft de set ervoor gezorgd dat ik uren achter elkaar in mijn luisterstoel gevangen zat, ademloos muzikale avonturen ondergaand. En dat is, beste lezers, waar het volgens mij om gaat!

Met één prangende vraag blijf ik wel nog zitten: hoe krijgen ze het in den Bosch voor elkaar om zoveel muziek voor zo weinig geld in elkaar te zetten …


Prijzen:
Audyn PRE-2:  930 euro
Audyn AMP-200:  1150 euro
Afstandsbediening (optioneel) 135 euro
De geteste uitvoering was in zwart. De PRE-2 en de AMP-200 zijn leverbaar in elke gewenste kleur.

Meer informatie: www.audyn.nl

Gebruikte Hardware: 

Componenten:

  • Marantz CD 14
  • ProAc Studio 150

Netsnoeren:

  • Siltech SPX 30 Classic (2x)
  • Siltech Ruby Hill

Interlinks:

  • Harmonic Tech Pro Silway II
  • Phantom Cable (Blue)

Luidspreker kabel:

  • MIT 2 BiAmp modificatie

Overig:

  • Target Stand met natuursteen/houten plateaus
  • Vibrapod dempers


EDITORS' CHOICE