REVIEWNaim Audio

Conclusie

Naim neemt met Uniti een eigen positie in. Ergens is het een minder ‘uniek’ gegeven geworden dan voorheen. Steeds meer fabrikanten bieden geïntegreerde versterkers aan die propvol streamingopties zitten. Het bijzonder aan de Uniti’s is dat ze het aangename Naim-geluid koppelen aan een heel modern design en heel veel gebruiksvriendelijkheid. Het belang van dat laatste mag niet onderschat worden. De goede app-ervaring is zeker een belangrijk element in de Uniti-ervaring. De Naim-app werkt vlot en weet goed een balans te vinden tussen een brede functionaliteit en het keep it simple-principe.

De Core is een wat bijzonder product, net zoals de Bluesound Vault dat is. Technisch zit het goed in elkaar, al vinden we dat het prijskaartje wat democratischer mocht zijn. We kunnen ons echter wel inbeelden dat in een Naim-huishouden het een prima toevoeging kan zijn, vooral als je echt geen zin hebt in ripping via de pc.

De Atom is een heel mooi apparaat. We houden van het alles-in-één-concept dat Naim hier heel gelikt uitvoert. Zelfs als – toegegeven, niet goedkope – instapmodel is de Atom zeer volledig en flexibel. Er worden weinig toegevingen gedaan, al is de Star met zijn ingebouwde cd-speler en de krachtige Nova (die we op CES hoorden met Focal Sopra No°3’s!) wel net iets veelzijdiger.

Naim Uniti Atom krijgt 4,5 ster van de vijf.

Naim Uniti Core Server krijgt 3,5 ster van de vijf.

MERK

EDITORS' CHOICE