REVIEWDenon

Eli van Dessel uit Den Hove (België)

Redactie HiFi.nl | 09 mei 2014 | Denon

Wie had dat gedacht: mijn platenspeler aan de soundbar van Denon, wat een feestje!

"Van te voren was ik wel erg nieuwsgierig naar wat zo’n soundbar nu kon presteren. Ikzelf ben vanuit mijn beroep erg veel met muziek bezig, heb ook muziekwetenschappen gestudeerd, in Amsterdam. Ik zou mezelf wel als superkritisch willen omschrijven, maar ik sta ook open voor nieuwe dingen."

"Het was me de laatste tijd al opgevallen dat er heel veel reclame voor soundbars werd gemaakt. Met name Sonos was ik al een aantal keren tegen gekomen. Mijn hoofdvraag bij deze test was: kan een soundbar een alternatief zijn voor je geluidsinstallatie? Wat gelijk al opviel bij het uitpakken was de hoeveelheid verschillende kabeltjes waaruit je kon kiezen."

"De installatie zelf vond ik kinderlijk eenvoudig. De subwoofer werkt dan weliswaar draadloos, maar draadloos is in dit geval ook een rekbaar begrip: de sub moet wel degelijk met een draad aan de voeding, Je hebt de subwoofer trouwens wel nodig voor een goed geluid. Ik was aangenaam verrast door de bluetooth mogelijkheden met deze soundbar. Deze Denon werkt met AptX en dat resulteert wat mij betreft in een boven verwachting goed geluid. Chapeau!"

"Het eerste muziekstuk dat ik afgespeeld heb vanaf mijn Mac-computer was trouwens een gedeelte van de Matthäus Passion, het was tenslotte rond de paasdagen, dus dat vond ik wel toepasselijk. Wow, wat klonk dat mooi. Ik heb in de woonkamer een Philips-tv met Ambilight staan. Het geluid dat eruit komt is redelijk. Met de soundbar erbij wordt het een stuk beter."

"Ikzelf  ben denk ik niet voldoende filmfreak om over de cinemakwaliteiten te oordelen, wat betreft geluidsweergave van deze soundbar. Maar voor muziekweergave vind ik hem erg goed. De afstandsbediening die er bij zit, ziet er mooi uit. De feitelijke afstemming tussen subwoofer en soundbar is goed te doen, ik hoor een mooie basafstemming. In principe geeft deze soundbar surroundgeluid weer, zo staat te lezen in de handleiding. Maar daar durf ik toch wat vraagtekens te plaatsen. Het blijft toch meer een soort virtueel surround. Hier in huis heb ik een Pioneer surround receiver met Cabas-luidsprekers, van die bollekes."

"Verder heb ik voor alleen het audiogedeelte Monitor Adio-speakers en gebruik ik nog een Rega-platenspeler. Die heb ik ook maar eens even aan de soundbar gekoppeld. Ik heb tenslotte nog zo’n 15000 lp’s (!). Ook nog 3.000 cd’s hoor. Ja , ik ben wel een echte muziekliefhebber. Ik heb een avond met de pick-up aan de soundbar plaatjes zitten draaien. Wie had dat gedacht: mijn platenspeler aan de soundbar van Denon, wat een feestje!"

"Ook het streamen via mijn smartphone heb ik uitgeprobeerd. De Denon pikte gelijk het signaal op. Goedzo! Samengevat ben ik zeker aangenaam verrast door deze soundbar van Denon. Het blijft wel zo dat de aangeboden bron bepaald hoe goed de kwaliteit van wat je hoort uiteindelijk is."

(voor meer informatie over de Denon DST-514 en actuele prijzen, klik hier)

MERK

EDITORS' CHOICE