REVIEWDenon

Wim Voortman uit De Hoef

Redactie HiFi.nl | 09 mei 2014 | Denon

Welnu, ik moet zeggen: het geluid van de soundbar is absoluut een verrijking van de televisie

“Allereerst was ik aangenaam verrast door hetgeen uit de verpakking kwam, toen ik het pakket had mogen ontvangen. De inhoud was erg compleet. Meestal krijg je een apparaat en moet je vervolgens de bekabeling er zelf nog bij aanschaffen. Maar hier niet. Zelfs een optisch kabeltje is aanwezig. Mijn complimenten!"

"Wat het model van de soundbar van Denon betreft: die is prima, mooi slank. Zeker geen lompe uitstraling. En daarbij zit dan een mooi kleine subwoofer. Dan gelijk wel even een klein puntje van kritiek: het knopje aan de achterkant van de sub om het volume te regelen, had wat mij betreft wat hoger mogen zitten. Het installeren van het geheel was echt kinderlijk eenvoudig en dat vind ik ook zeker een pluspunt."

"Ik heb de soundbar alleen getest met de televisie. Ik heb hier een Samsung LED televisie staan van 40 inch. De soundbar past daar mooi bij. Maar goed, het gaat natuurlijk om het geluid. Welnu, ik moet zeggen: het geluid is absoluut een verrijking van de televisie. Ik heb geen ervaring met andere soundbars, dit is de eerste die ik hier hoor. Ik doe trouwens voor het eerst mee aan zo’n test, het leek mij wel interessant om via zo’n manier eens een product te testen. Nou, dat is me goed bevallen. Het is een ideale manier om het geluid van zo’n soundbar bij je thuis te testen."

"Ik ben zowel een muziek- als filmliefhebber. Als ik de soundbar in de filmmodus had staan, vond ik dat het gesproken woord wat meer naar voren geplaatst kon worden. Bij mijn televisie sluis ik normaal het geluid door naar twee kleine computerspeakertjes van Creative. Dat doe ik vooral voor dat eerder genoemde gesproken woord. Wat muziek betreft: er komt best een mooi geluid uit. Toch prefereer ik mijn eigen installatie. Ik heb een Onkyo receiver met luidsprekers van het voor velen onbekende merk RoBox. Ik mag graag luisteren naar Pink Floyd, maar ook klassiek. De films waar ik van hou zijn voornamelijk actiefilms en films in de trant van Intouchable of Forrest Gump. Ik luister en kijk altijd in de huiskamer en die is niet al te groot. Heel geschikt voor deze soundbar.”

(voor meer informatie over de Denon DST-514 en actuele prijzen, klik hier)

MERK

EDITORS' CHOICE