REVIEWDenon

Ursula Leppers uit Driebergen

Redactie HiFi.nl | 09 mei 2014 | Denon

Mijn dochter van tien heeft een gehoorapparaat en terwijl we naar Spangas zaten te kijken, zegt ze: ‘Mama, ik vind de tv veel beter klinken’

De eerste deelnemer aan ons panel en aan de thuistest reageerde na ontvangst van de soundbar via de mail  gelijk enthousiast. Dat enthousiasme was gebleven, zo bleek in ons telefonisch onderhoud.“Ja, wat is dit een leuk ding zeg. Na ontvangst van het pakket ben ik gelijk aan de slag gegaan. Gelukkig was de installatie vrij eenvoudig. Ik heb toch even via internet wat dingen opgezocht, want we hebben zo’n digitaal kastje voor de televisie, maar het bleek al-met-al geen problemen op te leveren: gewoon logisch nadenken, stekkers doorzetten en klaar."

"Als eerste heb ik de iPad van mijn zoon er even bij gepakt en muziek via YouTube aangezet. De soundbar van Denon pikte gelijk het signaal via bluetooth op. Nu horen we voor het eerst het geluid van YouTube in de woonkamer. Geweldig! Maar het mooiste kwam toe we de soundbar in combinatie met de televisie lieten werken. We hebben hier een Philips-flatscreen, van 46 inch geloof ik. Die produceert toch een ietwat dof geluid. Daarom sluizen we het geluid vaak door naar Yamah- receiver die op zijn beurt het signaal doorgeeft aan twee Mission luidsprekers. Beetje ingewikkeld allemaal."

"Met zo’n soundbar onder de tv is het een stuk overzichtelijker. En wat bleek? Mijn dochter van tien heeft een gehoorapparaat en terwijl we naar Spangas zaten te kijken, zegt ze: ‘Mama, ik vind het veel beter klinken. Ik kan het nu veel gemakkelijker volgen ’. Kijk, dat zegt eigenlijk al genoeg. Ikzelf was vroeger wel een echte muziekliefhebster, van jaren ’70 en ’80 muziek, van jazz en blues, maar ook wel klassiek. Maar ja, nu met drie kinderen is het toch allemaal wat anders en luisteren we meer naar wat we met z’n allen mooi vinden. Dus veel muziek via YouTube enzo. Onze woonkamer is zo’n 5 bij 10 meter. De soundbar kan die gemakkelijk vullen met geluid. De draadloze subwoofer levert een lekkere bas. Hij is gelukkig niet zo groot."

"Ik heb ‘m eerst op standaardinstelling aangehoord, ben later wat gaan experimenteren. Als je ‘m wat zwaarder afstemt, klinkt het nog net iets lekkerder, maar dat is mijn smaak natuurlijk. We zijn hier ook wel filmliefhebbers in huis, we hebben ook Filmnet, dus ‘pakken’ regelmatig een filmpje. En dan is zo’n soundbar erbij mooi hoor. Het surround geluid? Nou, daar ben ik niet zo van onder de indruk. Maar van de meerwaarde van zo’n soundbar zijn wij hier in huis inmiddels wel overtuigd."

"We hebben inmiddels het voornemen onze woonkamer qua elektronica om te zetten. Nu staat alles gecentreerd voor de kleine muur. Straks op de lange muur, zodat ook de gamers voor de Wii en straks Playstation 4 de ruimte hebben. Ook die moeten dan via de soundbar aangesloten worden. Dat zal gaaf klinken!"

(voor meer informatie over de Denon DST-514 en actuele prijzen, klik hier)

MERK

EDITORS' CHOICE