REVIEWDenon

André de Goede uit Nieuw Vossemeer

Redactie HiFi.nl | 09 mei 2014 | Denon

Bij het afspelen van de blu ray-schijf van Adele,  zat mijn dochter vol bewondering te luisteren: “ Dit klak geluid heb ik haar nog nooit eerder horen doen”

“Belangrijk vond ik mijn eerste indruk, nadat ik deze Denon set in ontvangst heb mogen nemen. Wat voor moois zit er in de doos? De soundbar is een slanke verschijning, jammer vind ik het hoge kunststofgehalte. Dat geeft deze  soundbar een klein beetje een cheap uiterlijk. De subwoofer is zeer compact,  het gebruikte materiaal ziet er absoluut hoogwaardiger uit. Bijkomend voordeel, de sub is draadloos!"

"Denon heeft de soundbar voorzien van voldoende aansluit mogelijkheden, voor ieder wat wils. Voor mij was het even zoeken naar de juiste optie, onze Panasonic Plasma TV is een paar jaar oud, ik heb gekozen voor  de digitaal optische variant. Alleen nog de geluidsbalk met de sub koppelen en....dan kan het testen beginnen!"

Ten eerste: de soundbar van Denon is een welkome aanvulling op het standaard tv-geluid. Stemmen worden goed weergegeven, vol en rijk geluid. De sub is een goede ondersteuner in het totaalbeeld.  De geluidskwaliteit is wel afhankelijk van de kwaliteit van de uitzending. Ik heb de dialoog- en de muziekmodus gebruikt."

"Bij Blu-ray-films hoor ik een indrukwekkende performance voor zo’n compact systeem. Details worden goed weergegeven. De subwoofer kan bij heftige passages behoorlijk knallen, zonder 'hinderlijk' aanwezig te zijn. De scene bij Avatar, waar de Hometree van de Na’vi wordt aangevallen en vernietigd, wordt strak weergegeven, volume gaat hier hard open. De Denon set blijft overeind, geeft een breed geluidsbeeld met een goed laag. De compacte sub laat hier zijn kwaliteit goed zien, of beter gezegd: horen!"

"Na de instelling 'filmmodus' ben ik overgeschakeld naar de muziekmodus. Ook hier laat de Denon een goede indruk achter. Een rijk en gedetailleerd geluidsbeeld. Mag van mij nog iets breder neergezet worden, ik ben dan misschien wel iets te veeleisend."

"Verschil tussen muziek en filmmodus geeft een enigszins breder geluidsbeeld bij de laatste. De subwoofer doet ook hier zijn werk naar behoren. Het vergt even wat meer aandacht in de afstelling, om deze niet 'te veel aanwezig' te laten zijn. Bij het afspelen van de Blu-ray-schijf van Adele,  zat mijn dochter vol bewondering te luisteren: 'Dit klak geluid heb ik haar nog nooit eerder horen doen' . Voor mij een bevestiging dat de Denon zeker detailrijk weergeeft."

"En ja, als je dan toch de beschikking hebt over een test set, dan ook maar even aan de tand voelen met een gamepje. Ik heb Dirt 3 in de PS 3 gestoken en wat stof laten opwaaien. De harde geluiden van de motoren van de rallywagens, met daarnaast de opzwepende muziek, weet de Denon goed weer te geven."

"Samenvattend wil ik zeggen dat Denon  met deze set een kwalitatief goed systeem neerzet. Hij is degelijk gebouwd en zwaar. Jammer dat de soundbar een hoog plastic gehalte heeft. De geluidskwaliteit komt het best tot zijn recht in de filmmodus, hier laat de set een breed geluidsbeeld horen. De subwoofer doet zijn werk goed, strak laag!!"

(voor meer informatie over de Denon DST-514 en actuele prijzen, klik hier)

MERK

EDITORS' CHOICE