Kemp Elektroniks, Audipulse en Hihat Audio

Accessoirespecialist Kemp kreeg in onze aankondiging van de show niet helemaal de juiste naam mee. Het moet zijn: Kemp Elektroniks. Naast de bekende KE netstroom techniek viel zijn Entreq lijn op. Een serie vibratieabsorberende ‘Vibbeater’ accessoires en dito voetjes, maar ook een tamelijk eigenzinnig Zweedse kabellijn die uit natuurlijke materialen is opgetrokken. Vrijwel geen kunststof in beeld dus, maar in dit geval alleen katoenen afscherming en houten plugjes.

Audipulse

Vanzelfsprekend ook bij Audipulse veel luisterpret. Een variatie aan Triangle weergevers op de imposante ASR Emitter II en de TAC V-60 buizenversterker. Helaas bleken de beide grote primeurs van Audipulse dermate vers uit hun verzendkrat te zijn gekomen dat demonstreren weinig zinvol was.Dat neemt niet weg dat de Vincent CD S-8 en de TAC K-35 buizenversterker de nodige aandacht trokken. Beide moet je inschalen in de nog redelijk betaalbare klasse.

Hihat

Vanzelfsprekend liet ook Hihat tijdens deze – bijna – thuiswedstrijd van zich horen. Een complete ‘buizen’ keten van Lua musiceerde er via Con Emozione mk2 luidsprekers heel levendig en kleurrijk op los. Met op het meubel voor de liefhebbers een waar feestje van een zacht rode gloed binnen glimmend glaswerk. Duidelijk een installatie met in al zijn onderdelen dezelfde ‘DNA’.Ernaast noteerden we de primeur van de grote Lumen White Artisan luidsprekers. Gevoed door een strak vormgegeven en al even strak klinkende Symphonic Line set. Dat de grote hal probleemloos vulde.

Het gevoel achteraf? Een prettig luisterevenement duidelijk. Jammer dat AZ op expeditie in de Kuip juist dat weekeind de HiFive kan geven. Nou ja, als je zoals bovengetekende op een steenworp afstand van de kuip bent geboren dan. Maar dat gehéél terzijde.


EDITORS' CHOICE