Monitor Audio

Achterin de winkel bevindt zich de kleinste luisterruimte, die wederom door Monitor Audio was ingericht met apparatuur én Touraj Moghaddam, de vriendelijke ontwerper van Roksan. De laatste vergastte de bezoekers op het geluid van zijn nieuwste referentie-draaitafel TMS3. De set bestond verder uit Roksan apparatuur; de Reference DX2 phono preamp, de DX2/ DS1.5 power supply, die ook kan worden ingebouwd in de phonovoortrap als u plaatsgebrek zou hebben, een Caspian cd-speler en een Platinum- serie voor- en eindversterker.

Met trots had het enthousiaste team van Monitor Audio Nederland de nieuwe PL300 luidsprekers geplaatst. Leuk is het om bij Touraj het aanstekelijke enthousiasme te horen als hij over zijn ontwerpen praat met de gasten. Als bij een kind lichten de vlammetjes in zijn ogen op en in het Engels vertelt hij dat “zijn” draaitafel meettechnisch tot de besten van de wereld behoort, met een uitleg waarom. De technische details zal ik u besparen, maar het komt erop neer dat ieder component en zelfs iedere grondstof in de TMS3 uitvoerig is getest en gemeten, met als eindresultaat een goed klinkende platenspeler. Ik kan hem niet tegenspreken.

Het geheel is ontzettend rigide van opbouw en resonantievrij. Het Shiraz MC element staat mooi in de Artemiz arm en klinkt vrij goed. Jammer is alleen dat  de versterking en het element nieuw uit de varpakking komen en nét aan het inspelen zijn tijdens de show en dat de ruimte te klein is voor de set. De luisteraars krijgen bij de gebruikte volumestand een wat overdreven laag en een hard (midden-)hoog voor de kiezen. Hoewel de set wat beter ging klinken naar het einde van de show, hebben vele bezoekers niet een goede indruk gekregen van de set, die naar mijn mening veel beter had kunnen presteren als deze reeds was ingespeeld of als er monitorspeakers gebruikt waren. Gelukkig staat hier het enthousiasme van het team van Monitor Audio en Touraj Moghaddam tegenover, die dit ook eerlijk vertelden en uitlegden aan de luisteraars. Ik heb de speakers eerder horen spelen en kan u melden dat ze met gemak tot grotere prestaties uitgedaagd kunnen worden.

Al met al heeft de Analoge Show/ Meeting van Audio Selectief in Sneek weer een prettige indruk op me achtergelaten. De huiselijke sfeer en het immense enthousiasme dat Henk Niemeijer samen met zijn team meegeeft is voelbaar door de hele winkel. De verzorging is prima, er waren leuke aanbiedingen van Audio selectief, Nutters Audio en Monitor Audio voor de bezoekers en niemand kwam iets tekort aan aandacht. Typerend is het ook dat tijdens de show een bezoeker spontaan zijn draaitafel meeneemt voor een broodnodige opknap- en onderhoudsbeurt en dat dit ondanks de drukte gewoon even wordt meegenomen zodat hij ’s avonds weer als nieuw meekan naar huis. Het tekent de gastvrijheid en het serviceniveau van Audio Selectief.

Met een worst als geschenk keer ik net als vele andere bezoekers tevreden maar vermoeid weer huiswaarts, vol van alle indrukken. Onderweg blijft de autoradio uit, ik zou alleen maar teleurgesteld raken. Natuurlijk zijn er qua sets altijd wel aanmerkingen te maken, maar het draait tijdens deze show vooral om de sfeer die voor een hifizaak uniek is.

Benieuwd wat Audio Selectief volgend jaar weer in petto heeft!


EDITORS' CHOICE