Dynamic Solutions

De grote luisterruimte was tijdens de meeting gereserveerd voor de heren van Dynamic Solutions. Ontwerper Rick Paap had voor de show Willi Bauer van D.P.S. (Der PlattenSpieler) laten overkomen, die zijn zelf ontworpen DPS-3 loopwerk met Graham arm en Lyra Dorian element showde.

De rustige man was ook voor vragen beschikbaar voor het publiek en verder trakteerde het Team van Rick op een heuse live-ervaring. De set was opgebouwd met de Master Contemporary C weergevers, die met een geweldig vermogen werd aangedreven door een voor/ eindcombinatie van Marsh Sound Design. Digitaal stond een Spectral ter beschikking, die weinig werd gebruikt. Willi Bauer had zijn prototype DPS phonopre aangesloten staan die erg mooi klonk in combinatie met de draaitafel. Rick Paap heeft vorige week tijdens een andere show zijn Pink Project luister bijgezet met een live optreden tijdens de show.

De reden hiervan is dat Paap vindt dat luisteraars naar hifi vaak vergeten waar het om gaat, de muziek. Als referentie worden vaak opname’s gebruikt, terwijl volgens Paap te weinig mensen weten hoe instrumenten live klinken. In het leaflet die hij tijdens de show heeft uitgedeeld staat dan ook:

“Deze mensen, zogenaamde audiofielen, luisteren veel naar muziek. Zeggen ze. Maar hoe vaak hebben zij een concertzaal of theater bezocht? Sommigen nooit, anderen alleen heel lang geleden. Hoe klinkt een Viool in het echt? Hoe fluistert een trompet? Hoe klinkt een piano als slaginstrument? Kun je het antwoord op deze vragen weten als je nooit een concertzaal, theater, jazzclub hebt bezocht?

Daarom beste mensen, vergeet voor een moment je apparatuur en boek een kaartje of meerdere kaartjes. Of het een concertzaal, theater, jazzclub of een obscure schuur is, maakt niets uit. Koop ze”

Ik kan me vinden in de stelling van Rick, alhoewel er gelukkig ook luisteraars en audiofielen zijn die wel op een goede manier met hun set bezig zijn. Oordeelt u voor uzelf, dus! Desalniettemin trakteert Dynamic Solutions de luisteraars tijdens de Analoge Show in Sneek op een geweldig open en gedetailleerd klankbeeld.

Het live-gevoel is aanwezig, al zullen vele Nederlanders niet op dit volume niveau thuis kunnen spelen, zonder de buren lastig te vallen. Ik – en velen met mij - hebben écht zitten genieten van diverse muziekstijlen in de steeds volle luisterruimte. Ook de speakers laten een erg grote indruk op me achter, hoewel de versterking een klein beetje “overkill” was in verhouding tot de rest van de set. Maar complete grip was er.


EDITORS' CHOICE