Analoge show bij Audio Selectief

Dat vinyl steeds meer opleeft, bewijst de firma Audio Selectief in Sneek maar weer eens. Afgelopen week hield de gerenommeerde audiowinkel haar jaarlijkse analoge show/ meeting in het eigen pand te Sneek. Hifi.nl reisde af naar het noorden en doet verslag.

De jaarlijkse show werd van tevoren al aangekondigd met grote namen op de flyers en op Internet en het benieuwde mij hoeveel respons er vanuit het hele land zou gaan komen, Sneek ligt toch niet naast de deur voor vele Nederlanders. Aangekomen op het Grootzand verwachtte ik naast de vele bekende gezichten van Henk Niemeijer, zijn partner Aleida en het vaste team van Audio Selectief ( Marten-Jan en Erwin) een gezellige boel aan importeurs, ontwerpers en bezoekers. De show was al op donderdagavond begonnen en de vrijdagmorgen dat ik arriveerde was het al redelijk druk. Hartelijk word ik ontvangen door Henk en Aleida.

Bij binnenkomst tref ik als vanouds Gerrit Nutters van Nutters Audio aan, die voor de show een flinke hoeveelheid platen en cd’s had laten aanrukken. Misschien wel één van de meest onmisbare onderdelen van de analoge show, want de muziek is waar het allemaal om draait! Met zijn gebruikelijke rust komen we in gesprek over de nieuwe bekabeling van Kimber -die Gerrit ook importeert- waarvan de vernieuwde succeskabel 8TC nu ook in meerdere kleuren leverbaar is. De reden is dat luidsprekerkabels vaak in het zicht liggen waardoor de nieuwe zacht witte kleur veel minder aanwezig is dan de bekende blauw-zwarte 8TC. Gaande de show zie ik ook heel veel tasjes met vinyl rondgaan, vooral de nieuwste Santana persingen van Mobile Fidelity SoundLab vinden gretig aftrek.


EDITORS' CHOICE