De koffiehoek

Verderop staat de tafel waarop de hele dag verse koffie en versnaperingen van de lokale Chinees worden neergezet. Hier bevindt zich dan ook het rustpunt van de show, waar veel mensen plaatsnemen om onder een kopje koffie te praten en te luisteren naar twee andere sets die hier staan opgesteld. Er staan twee paar weergevers, de imposante Dynaudio Contour 5.4’s en een nieuw paar Blue Note Reale’s. Importeur Sneek Hifi heeft aan de fabrikant gevraagd de laatste speakers met afneembare frontjes te leveren. Als bron worden hier afwisselend een vernieuwde Roksan Xerxes 20plus over een Bluenote Phono1 mkII  voortrap en een Transrotor Orion/ SME/ Jan Allaerts Formula over een Blue Amp Model 42 phonopre gebruikt. Als versterker worden ook twee verschillende combi’s gebruikt, de eerste is een unieke voor-eind combinatie van Accuphase (C-280 en A-45) en als tweede een A-550 geïntegreerde versterker, eveneens van Accuphase.

Deze volledig in klasse-A versterkte combinatie geeft me een beetje een dubbele luisterervaring; beide draaitafels presteren muzikaal en de muzikaliteit is groots. Leuk is het om de verschillende smaken van luisteraars om me heen te ervaren; waar de Blue Note’s excelleren in een mooi hoog en een brede stage, geven de Dynaudio’s een veel puntiger en “in your face” geluidsbeeld en ik ervoer een klein beetje scherpte in het hoog. Ook het laag is bij de laatste iets wolliger.

Misschien omdat beide speakerparen erg jong zijn en nog niet volledig ingespeeld, maar de Bluenote’s geven in mijn optiek tijdens de show de meeste muzikaliteit, hoewel ik weet dat ook deze speakers meer kunnen dan wat ze nu tentoonspreidden. Henk vertelt dat hij exclusief voor de Benelux de Phono1 heeft laten aanpassen aan zijn wensen, er is dus een mkIII, die tijdens de show nog niet te beluisteren was (zie ook het blognieuws elders op deze site).


EDITORS' CHOICE