ARTIKEL

Servi-Q en Tes

Redactie HiFi.nl | 23 september 2004

Servi-Q

Wie bij Servi-Q rondkijkt, komt automatisch bij de trots van de importeur terecht, Esoteric. De luxe tak van Teac maakt het onmogelijke waar en heeft een allesspeler voor 15000 euro. Elke uitgang die u zich kunt wensen is aanwezig of er is een uitbreidingsslot voor gemaakt. De video processing is nog niet geëvenaard door andere merken. Voor wie ultra precisie wenst op klok frequenties heeft Esoteric een atoomklok gemaakt van 10000 euro. Intern is een klok opgesloten die een afwijking heeft van veel minder dan 1 ppm. De vele uitgangen van de klok maken een synchronisatie mogelijk van meerdere apparaten waarbij de klok als master fungeert. Aangesloten op de beurs waren de spelers, dac’s en schermen die perfect samenwerkten. Waar Teac ooit stopte is Esoteric doorgegaan.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Dichter bij huis en beter betaalbaar is de Canton Vento serie luidsprekers. Opvallend hieraan de dubbele rand om de conus die is opgebouwd uit een soepele rand en een stijve rand. Het conus materiaal op zich is aluminium, zowel voor de tweeters als de woofers. In de Vento reeks een monitor, twee vloerstaanders en een center. De behuizingen zijn naar achteren rond gevormd wat de stijfheid ten goede komt en inwendige staande golven elimineert. Kasten zijn verkrijgbaar in kersen of zilver. Interne bekabeling komt van Fast Audio.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Teac brengt veel van haar eenvoudiger series niet langer alleen in goud maar ook in modern zilver. De retro style radio van Teac kan in zes kleuren geleverd worden. Nieuw is de roze kleurstelling.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Van Oelhbach een rijk assortiment kabels, ook voor HDMI, leverbaar in elke lengte. Op de beurs lagen HDMI kabels tot 20 meter door de ruimte die de Fujitsu plasma’s van perfect beeld voorzagen.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Aanvullende informatie:
Servi-Q B.V., Hoevelaken
Telefoon: (033) 3537193
Internet: www.servi-q.nl

Tes

Tes kwam met nieuws van Cyrus in de vorm van upgraded series. In elke prijsklasse maakt Cyrus gebruik van een Virtual Servo schakeling. Met de schakeling worden koppelcondensatoren met een hoge waarde uit het circuit geweerd. Verder mogen alle overige condensatoren van een lagere waarde zijn zodat de aansluiting van de componenten onderling verbeterd. Servo circuits zijn overbodig geworden. De prijzen zijn gelijk gebleven, de Cyrus 6 vs kost nog steeds 999 euro. De CD8x vervangt de CD8 en is sterk veranderd. De CD8x is geschikt gemaakt om als topklasse loopwerk te fungeren aan de DAC X die intern tot 192 kHz upsapmpling werkt. Aan de CD8x past bovendien een PSX-r voeding voor wie het ultieme zoekt. De DAC XP is een voorversterker/dac met 5 digitale ingangen en 2 analoge. Volledig gebalanceerd en dubbel mono opgebouwd. Voor de platenspeler een nieuwe phono trap met de naam Phono X, die gebaseerd is op de bekende aEQ7.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Mission doet het goed met de Elegante serie. Uitgevoerd in antraciet heeft de speaker een high tech uitstraling die moderne interieurs siert en daaraan gekoppeld een zeer goede weergave. De halfronde wanden van de kast en de afgeschuinde bovenkant maken de speaker optisch kleiner. Systemen voor home cinema zijn op te bouwen rond de E80, E82 en E83 systemen. Verkrijgbaar zijn twee monitors, twee vloerstaanders, een center en twee subwoofers. Natuurlijk blijft Mission ook zijn andere speakers leveren die er vertrouwder uitzien.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Voor stands onder de Missions kunt u kiezen uit het eigen merk of uit het gamma van Soundstyle. Soundstyle maakt bovendien uitstekende meubels en slaat een nieuwe weg in door moderne vormgeving te combineren met goede audiofiele eigenschappen. Soundstyle wilde tot voor kort geen concessies doen aan het vormen van een optimaal draagvlak voor apparatuur maar komt tegemoet aan klanten die desnoods ten koste van optimaal geluid aansluiting zoeken bij hun interieur.

In de lichtblauwe huiskleur een palet aan kabels van Supra. Voor elke toepassing, van zeer voordelig tot high end, van ls-kabel tot HDMI. Het aantal geleverde meters 2,5 mm2 of 4 mm2 durf ik niet te schatten want de kabels gaan al jaren over de toonbank en vormen nog steeds de goedkoopste en beste instap naar een goede en verantwoorde luidsprekerkabel.

Aanvullende informatie:

Tes Nederland BV, Waddinxveen
Telefoon: (0182) 612669
Internet: www.tesnl.nl


EDITORS' CHOICE