ARTIKEL

AV Meeting 2004 (deel 2)

Redactie HiFi.nl | 23 september 2004

Van zondag 12 tot en met dinsdag 14 september j.l. vond in Meeting Plaza Maarsen voor de tweede keer de Audio Video Meeting Plaza plaats. Een show alleen toegankelijk voor de detailhandel. HiFi.nl was ook aanwezig om voor haar lezers in twee verschillende artikelen de belangrijkste noviteiten op een rijtje te zetten.

Kortom, u leest wat u de komende tijd kunt verwachten van de volgende importeurs: Acson, Actual Acoustics, Analogue Audio Products, AND Benelux, Audiac, Audioart, Audipulse, The Flatscreen Company, Hitachi Europe, John+Partner, Music2, PV Trade Benelux, Servi-Q, Sony, TES Nederland en TransTec?

Klikt u op de onderstaande link om deel 1 van dit verslag te lezen. Deel 2 leest u direct hieronder.

 

Analogue Audio Products

Veel nieuwe items van elektra goeroe Ron Kemp. Hebt u last van een mechanische brom in de trafo’s van uw installatie dan helpt de DC X-Terminator die voor 395 euro wordt geleverd. Ingebouwd is bovendien een overspanning beveiliging en een SNS module. Powerblock 75 is een klein netfilter voor voorversterker en/of CD-speler dat 495 euro kost. De veel kostbaardere Powerplant 75 is een lichtnet generator waarbij de frequentie continue instelbaar is tussen 50 en 100 Hz en de vorm van de sinus aangepast kan worden (crest factor). Verder nog van Kemp een QA-plug die een frequentie opwekt en afgeeft aan het lichtnet. Hoe dat werkt was nog niet bekend. Tenslotte een Balanced Isolator Source, een scheidingstrafo die het net galvanisch losmaakt van de apparatuur en bovendien ontstoort met een SNS filter en beschermt met een overspanningbeveiliging.

 Audio Video Meeting Plaza 2004

Graaf is uitgekomen met een geïntegreerde buizenversterker type GM50B. Geheel gebalanceerd uitgevoerd met zowel XLR in- als uitgangen. Inwendig is als eindbuis KT-88 toegepast. De versterker die door Ken Kessler regelrecht de hemel in is geschreven kost 5400 euro en levert voor die prijs twee maal 50 Watt.

 Audio Video Meeting Plaza 2004

Pathos heeft een 5-kanaal Logos op de markt gezet. Voor hen die op zeer hoog niveau van home cinema willen genieten. Voor 6500 euro levert de versterker 5 x 110 Watt of in stereo 2 x 450 Watt. De voorversterker werkt met buizen, de uitgang met Mosfets. Wie liever opteert voor Impol klasse-A schakeling vindt een nieuwe Pathos 2 x 45 Watt. Inwendig een ringkerntrafo voeding voor de voortrap en een schakelende voeding voor de eindtrap om het gewicht nog enigszins te beperken van deze geweldenaar.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Analogue heeft in de Maestro 192 een nieuwe CD-speler die intern upsampelt naar 192 kHz. Met gebalanceerde uitgangen voor 2250 euro. Daarbij hoort de nieuwe Maestro 2 x 70 Watt versterker die 2490 kost. In de goedkopere lijn hebben de Puccini en de Paganini (elk 1395 euro) een nieuwe uitermate fraaie vormgeving gekregen. De tuner volgt, als die net zo mooi wordt als dit paar dan staan de kopers in de rij.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Tenslotte is de Nottingham Analogue Horizon SE op de markt gekomen die zonder arm en element geleverd wordt (1100 euro). In de SE uitvoering is de motor niet langer onderdeel van het chassis maar staat die los bij de speler. Wim toonde het loopwerk met een Space Arm.

Aanvullende informatie:
Analogue Audio Products, Nieuwegein
Telefoon: (030) 6044342
Internet: www.analogueaudio.com

Acson

Pro-ject staat bij Acson prominent opgesteld. De leverancier van betaalbare platenspelers verrast altijd vriend en vijand met zijn modellen. Zo ook de Debut die in de Mk 3 versie een betere arm heeft gekregen. Meegeleverd is een Ortofon OMB 5 element. Ook is er een model dat aardig wat weg heeft van de Perspective en geleverd wordt met de Pro-ject 9c carbon arm, de 2Xperience. Een welkome aanvulling zolang de Perspective zelf nog niet beschikbaar is met carbon. Op elektronica gebied zag ik de Pro-ject Box Tube van 399 euro die met behulp van twee buisjes MM en MC elementen naar lijnniveau versterkt. De bekende Speed Box heeft een beter broertje in de vorm van een SE. Nog nauwkeuriger en een schonere stroom. Wie een Pro-ject in huis heeft moet zeker eens een Speed Box proberen. Het brengt de speler naar een hoger plan. Voor de liefhebbers van glans en goud is er een vergulde Phono Box uitgebracht voor MM en MC.  

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Micromega komt met veel nieuws maar apparatuur was nog niet aanwezig op de show. Maakt men de belofte in Frankrijk waar dan wacht u een paar heel fraaie producten met zeer inventieve schakelingen. Meer was helaas nog niet bekend.

Om dealers tevreden te stellen zolang Chario geen nieuwe lijnen weet uit te brengen en vasthoudt aan bestaande types heeft Acson het Canadese merk Paradigm binnengehaald. Paradigm verdeelt de speakers in vier lijnen, te weten: Performance Series, Monitor Series, Studio Series en Signature Series. De prijzen lopen van 110 euro per stuk voor het Atom model uit de Performance lijn tot 2750 euro voor de duurste Signature S-8. Dit laatste model stond opgesteld en levert een indrukwekkende prestatie, zelfs aan een relatief kleine Micromega versterker. Eerder hoorde ik op een andere locatie de Signature S-2 die al net zo indrukwekkend is voor het geld. In elke serie levert Paradigm tweeweg en drieweg, centers en subwoofers. Met uitzondering van de Performance serie zijn er altijd bijpassende dipool weergevers te vinden. Voor inbouw in de wand kunt u bij Paradigm terecht net als voor home cinema sets van een lage prijs. Als elke Paradigm klinkt zoals hij eruit ziet (zeer fraaie afwerking en doordachte techniek) dan scoort Acson hoog bij de consument. Opmerkelijk is het ¾ model in de diverse series, dat het midden houdt tussen een vloerstaander en een monitor. Volgens Acson een topper en te plaatsen op een lage stand. Heeft veel meer body dan een monitor en lijkt visueel minder opvallend in de huiskamer dan een vloerstaander.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Aanvullende informatie:
Acson B.V., Mijdrecht
Telefoon: (0297) 284695


EDITORS' CHOICE