ARTIKEL

Flatscreen Company en Audioart

Redactie HiFi.nl | 23 september 2004

The Flatscreen Company

Pro-visia is de handelsnaam van de schermen van The Flatscreen Company. Dit jonge bedrijf zet zich in om HDTV onder de kijkers te brengen. Elk scherm, met uitzondering van de allerkleinsten, kan op HDTV niveau weergeven. Wie HDTV al op de kabel heeft profiteert rechtstreeks, een andere mogelijkheid is uiteraard het plaatsen van een schotel. Pro-Visia is een eigen merk en wordt in het Verre Oosten gefabriceerd. De range loopt van een 60” Plasma naar beneden via 50” en 42”. LCD techniek is leverbaar in 40”, 30”, 27”, 20” en tenslotte 17”. Als één van de eersten presenteert Pro-Visia een 40” LCD toestel dat gereed is voor HDTV. De contrastverhouding is 600:1 en de lichtopbrengst 450 cd/cm2. De kijkhoek is maximaal 160 graden. Mogelijkheden voor PIP, Zoom in PIP en small PIP. Het design is volledig in aluminium uitgevoerd. De prijs voor deze grote LCD is vastgelegd op 6999 euro. Oh niet te vergeten de responsetijd, die is 15 ms, snel genoeg voor sport en actie.

 Audio Video Meeting Plaza 2004

Aanvullende informatie:
The Flatscreen Company, Diemen
Telefoon: (020) 3989020
Internet: www.pro-visia.nl

Audioart

Audioart trok flink de aandacht van handel, pers en professionals met de nieuwe Van Medevoort luidsprekers en versterker. De 2.0/5.1 monitor is een drieweg systeem met een 25 mm dome en twee 200 mm units voor midden/laag en sublaag. De monitor is voornamelijk ontwikkeld voor afluisteren in de studio wereld, maar misstaat niet in een doorsnede woonkamer.

Audio Video Meeting Plaza 2004

In haar tweede luisterruimte werd een 5-kanaal opstelling gerealiseerd voor SA-CD weergave waar mensen als Erdo de Groot de vingers bij aflikten. De speakers zullen in de toekomst verkrijgbaar zijn met actieve filters en klasse-D versterkers ingebouwd. De MA240 klasse-D versterker maakt gebruik van Philips UCD techniek. De 2 x 80 Watt versterker heeft een rendement van 90% en een volledig analoge signaalweg. Prijs is 990 euro. In tegenstelling tot veel klasse-D versterkers is geen digitaal signaal aan de ingang nodig en wordt intern een PWM signaal op een draaggolf gemoduleerd. Het signaal blijft van voor tot achter analoog en dat uit zich in een zeer vervormingvrije en stessloze weergave. Dynamiek en snelheid zijn ongekend terwijl het effect van “moe worden” door veel luisteren niet optreedt.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Wie graag zijn platenspeler aansluit heeft voldoende aan de PHM3 phono versterker (540 euro) die naadloos aansluit op de MA240 maar natuurlijk ook op elke andere lijn versterker van elke fabrikant. Instelbaar voor MM en MC en op te geven is bij bestelling de gewenste afsluitimpedantie van het element. Standaard staat die voor MC op 330 Ohm. Ik ben er van overtuigd dat Van Medevoort zijn nek ver heeft uitgestoken met klasse-D en hij verdient het om met deze omstreden versterker techniek succes te hebben. Om de beurs was het ontwerp en applicatie team van Philips aanwezig dat voor het ontwerp van de UCD chip verantwoordelijk is. In een samenwerking tussen Audioart en Philips is de techniek geschikt gemaakt voor high end audio toepassing.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audioart is ook sterk in het professionele segment en maakt daarvoor gitaarversterkers en de CA560 6-kanaal analoge voorversterkers voor SA-CD meerkanaal opname en weergave. Wie een SA-CD wil terugluisteren maakt bij voorkeur gebruik van de SA340 of de wat goedkopere SA230 (1490 euro). De spelers bevatten naast vele audiofiele componenten en geoptimaliseerde prints de eigen supernauwkeurige vM Clock die een exacte duty cycle kent van 50/50%.

Aanvullende informatie:
Audioart, Maarssen
Telefoon: (0346) 590290
Internet: www.audioart.nl


EDITORS' CHOICE