ARTIKEL

Actual Acoustics en Elac/Mafico

Redactie HiFi.nl | 23 september 2004

Actual Acoustics

Actual Acoustics zal op de VAD show de T+A lijn presenteren waarvan zijn de distributie heeft overgenomen. Tot die tijd blijft het bij Parasound, Boston, Yamaha en Quadral. Quadral is nieuw in het programma en vult de Yamaha elektronica prima aan. Het merk brengt een omvangrijke reeks luidsprekers die tot ver in het high end segment reiken. Tenslotte vertegenwoordigt Actual Acoustics de Ultralink kabellijn.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Aanvullende informatie:
Actual Acoustics B.V., Mijdrecht
Telefoon: (0297) 256388

John + Partner & Mafico

Bij John + Partner was aanwezig de heer Groneberg die verantwoordelijk is voor de Groneberg kabels. Via een zeer logisch verhaal bracht hij het ontstaan van de Quattro kabels over en liet met voorbeelden zien waarom één enkele kabel geschikt is als ls-kabel, interconnect en netsnoer. Voor de stroomvoorziening maakt Groneberg gebruik van stervormige aanleg door verdeel boxen te leveren waar de net kabels uit ontspruiten. Hiermee bereikt Groneberg twee dingen: elk apparaat kent de kortste weg naar de stroombron en de aarding is stervormig ter voorkoming van aardlussen.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Elac komt met een serie luidsprekers die zeer voordelig is. De 50-Serie begint bij 99 euro per stuk en eindigt met de FS58 van 319 euro. Aan het andere uiterste van de lijn staat de Spirit Of Music Mk II Dit 5-weg systeem maakt gebruik van zowel de 4PI als de JET tweeter. Beide een eigen ontwerp van Elac. Natuurlijk bij Elac aluminium conus materiaal voor de twee midden toners en de twee woofers. Met zijn 143 cm hoogte een indrukwekkend systeem. Tussen de twee uitersten een scala aan Elac systemen voor stereo en home cinema gebruik.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Audio Video Meeting Plaza 2004

Tijdelijk vond Mafico onderdak bij John + Partner en toonde haar Bryston modellen. De vertegenwoordiger kondigde drie nieuwe versterkers aan waaronder een geïntegreerd systeem met daarbij een los verkrijgbare extra eindversterker. De vormgeving zoals we die kennen van de oudere Bryston modellen is van de baan en zoals men zelf opmerkte: Bryston heeft bijna een mooi uiterlijk. De B100 SST geïntegreerde versterker moet 4200 euro opbrengen, de 2B SST eindtrap van twee maal 100 Watt kost 2500 euro in de winkels. Het is nog even wachten tot de modellen daadwerkelijk in Nederland zijn aangekomen.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Apparatuur vond een plekje op de hier geïntroduceerde Audio Selection meubels die modulair zijn op te bouwen. Een meubel met drie planken komt op 299 euro. De planken leverbaar in de kleuren zilver, kersen, berken en zwart. Een TV meubel komt met 3 planken op 499 euro.

Aanvullende informatie:
V.O.F. John+Partner, Duiven
Telefoon: 0316-265202
Internet: www.elac.nl

Mafico
Telefoon: 010-4148426
Internet: www.mafico.com


EDITORS' CHOICE