ARTIKEL

Loricraft - Parasound - Primare

René van Es | 17 juni 2004

Britser dan Brits en aanhangers van Queen Victoria, dat kan niet anders dan Loricraft zijn. Loricraft presenteerde een eigen platenwasser. Fanatiek als ze is liet Martina Schroeder het ding overuren maken en bewees de aanwezigen het nut van platen reinigen. Natuurlijk ook plek voor de Garrard spelers en Garrard service. Een 501 met een stalen afwerking is wel heel erg fraai. Zeker als er een Schröder arm op staat met een Helicon element. Daar mag mijn eigen 301 voor weg. Veel tips van deze freaks die liefde voor de oude Garrard tot in de wortels van hun bestaan hebben verankerd. Terry, eigenaar van Loricraft, deed mij telkens denken aan George Roper (Man about the house) vooral als hij sprak.

Loricraft; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Loricraft; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Revolver
deelde de stand met Nightingale. Ook al zo typisch Engels. Revolver is herrezen en zoekt een Nederlandse distributeur. De reeks luidsprekers is maar klein maar zeker niet onverdienstelijk.

Revolver; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Nightingale; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Northstar
, bekend van de CD spelers, stort zich ook op versterkers en laat de nieuwe vormgeving zien die erg geïnspireerd is op vroegere types. Alle apparaten hebben intern verbeteringen ondergaan en lopen mee met de modernste technieken. Het loopwerk zou ik graag aan de tand voelen in combinatie met de dac. Upsampling was bij Northstar al vroeg aan de orde. Tot 24 bit/192 kHz

Northstar; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Je kunt het mooi of lelijk vinden, feit is dat Parasound veel biedt voor het geld. Versterkers nog altijd in de geest van John Curl. Hoge vermogens en riante mogelijkheden voor zowel stereo als home cinema. De Halo set is erg compleet. Net als Rotel en Levinson is er een processor met een eigen display aan board waarop u de film kunt volgen. Lekker als je in een donkere ruimte film wil kijken en toch handig bezig wilt zijn.

Parasound; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Penn Audio probeerde af en toe wat muziek te laten horen maar dat kan haast niet in een open stand. Er zijn nieuwe types die voortborduren op de kleine Penn en subwoofer. Wat Penn niet kan is stands maken. Die zijn ronduit lelijk in mijn ogen. Het geluid maakt echter alles goed van deze kleine Finse high ender.

Penn Audio; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Penn Audio; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Phonosophie
deed en succesvolle gooi naar de titel “slechtste geluid van de beurs”. Het klonk hard en lelijk. Daar kon zelfs een hele stapel kastjes geen verandering in brengen. Na de demo heb ik mij bezorgd afgevraagd of de leverancier een gehoorbeschadiging heeft. De ex importeur van Naim in Duitsland heeft weliswaar het concept met kastjes en voedingen gejat, de techniek is toch voorbehouden aan Naim zelf constateer ik op het gehoor in München.

Phonosophie; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Door veel dealers op handen gedragen is Primare. Strak, mooi en een goed geluid. De moeite van beluisteren waard en modulair van opzet. Kijk mensen van Phonosophie, zo hoort het nu.

Primare(c) Xingo


EDITORS' CHOICE