ARTIKEL

High End Muchen `04 (3)

René van Es | 17 juni 2004

Hieronder leest u deel drie van het High End  Munchen 2004 verslag. Wilt u ook de andere artikelen lezen?
Voor High End Munchen 2004 deel 2, klik hier
Voor High End Munchen 2004 deel 1, klik hier


Beloofd is beloofd, deel drie van het verslag van de High End show is getikt. Het laatste deel waarin beschreven die merken die nog niet aan de beurt zijn geweest en toch interessant genoeg zijn om melding van te maken. Van start:

Het Duitse merk Arcus toont inwendig en uitwendig een zeer strak uiterlijk. De luidsprekers die Arcus vervaardigt wijken af van de normale vormgeving. Vorm volgt functie in dit geval. Klonk goed en zag er goed uit. Op de foto ongeveer de hele lijn. Hoe groot Arcus is valt niet in te schatten.

Arcus; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Arcus; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Bij Acoustic Solid een paar nieuwe modellen. De leverancier die gelooft in massa voor zijn plateau’s neemt iets gas teug met en paar instapmodellen. Voorzien van een Rega arm is er een houten sokkel (Solid Classic Wood) of een transparante mogelijk (Solid Transparent). Armen betrekt Acoustic Solid van alle leveranciers en de getoonde Hadcock zou ik graag bezitten. Het topmodel van AS lijkt op een ouderwetse centrifuge met een platenspeler erop. Vraagt wel heel wat poetswerk zo te zien.

Acoustic Solid; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Acoustic Solid; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Audia Flight is ook in Nederland verkrijgbaar. De constructie is degelijk en strak. Te beluisteren was er niets, dus geen oordeel of de elektronica niet alleen presenteert maar evengoed presteert. Een line-source speaker stond opengewerkt heel stil te zijn.

Audia Flight; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Audia Flight; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Audiodata heeft pech gehad met twee distributeurs in Nederland en hoopt de derde keer wel te slagen. Het merk afkomstig uit Aken presenteerde een nieuwe vormgeving die industrieel design combineert met akoestiek. Het prototype van de Avancé heeft direct mijn hart gestolen. Zowel qua klank uit de coaxiale speaker als qua vorm. Komt zeker in aanmerking voor moderne interieurs. Audiodata zal ook een gefineerde uitvoering gaan brengen vergelijkbaar met de Partout, maar voor mij hoeft dat niet. Grijs is beautifull

Audiodata; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Audiodata; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Ayon is onbekend en bleef onbemind door de nietszeggende demo’s. En bedrijf dat zich graag met veel chroom presenteert. In de speakers worden units met een keramische conus toegepast. Veel buizen en daarom hebben de speakers een hoog rendement van 96 dB aan 8 Ohm.

Ayon; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Ayon; Klik hier voor een vergrote afbeelding


EDITORS' CHOICE