ARTIKEL

BC Acoustics - Triangle - B&M - Canton

René van Es | 17 juni 2004

BC Acoustics past al heel lang hoorn tweeters toen en zet een heel goed geluid neer. Zelfs naar beursmaatstaven gemeten. Jammer dat er te weinig aandacht voor was. En jammer dat niemand het merk hier oppakt. Het geweld om BC Acoustics heen bij dezelfde importeur van McIntosh, Wilson Audio, Spectral, Siltech en Martin Logan zet het merk onterecht in de schaduw.

BC Acoustics; Klik hier voor een vergrote afbeelding

BC Acoustics; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Frankrijk brengt de mooiste luidsprekers voort maar brengt ze niet altijd op de Nederlandse markt. Wie USA Stereophile een beetje volgt weet dat Triangle meerdere merken naar de kroon steekt. In klank en in afwerking. Fransen hebben iets met (hoorn) tweeters en Triangle doet vrolijk mee achter BC Acoustics aan.

Triangle; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Triangle; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Backes & Muller brengt de BM 18D op de markt vanaf 22.000 euro per paar. De actief geregelde 5-weg box heeft een totaal vermogen aan boord van net meer dan één kilowatt. Een digitaal/analoog converter is leverbaar voor wie vanaf de digitale bron de speakers rechtstreeks wil aansturen. B&M gaat in navolging van anderen ook de boer op met “schone stroom”. Jammer dat B&M niet demonstreerde, de IFA belevenis staat nog vers in het geheugen.

B&M; Klik hier voor een vergrote afbeelding

B&M; Klik hier voor een vergrote afbeelding

En dan is er Bonnec. Echtgenote van de ontwerper, Connie Dittmar, presenteert vol trots de Bonnec Alto eindversterker waar resonantie dempend koelmateriaal is toegepast. De Bonnec Fino is nieuw in het pakket en heeft een uitstraling en uiterlijk dat de vraagprijs van 2000 euro ver overstijgt. Afgeleid van de Alto en de Timpano voorversterker. Volgens Herr Dittmar zelf is een Bonnec de best klinkende versterker ter wereld. Het idiote is dat Bonnec versterkers verkoopt in Engeland en in Scandinavië terwijl de Duitse thuismarkt nog niet ontgonnen is. Daar gaat Connie achteraan zegt ze ons toe. En ze komt ook naar Nederland.

Bonnec; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Bonnec; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Canton heeft nooit echt schokkende presentaties, hoogstens die op de IFA verleden jaar. Het merk dat zich graag in een beschaafde zilverkleur presenteert geniet zeker in eigen land een behoorlijke faam. De normale luidsprekers kennen we al jaren van Canton, nieuw zijn de zuiltjes die het pakket aanvullen voor home cinema liefhebbers die geen plaats hebben voor een grote set. Wel plaats voor iets groots? Denk dan eens aan het vlaggenschip de Karat Reference 2 DC die 63 kilo weegt.

Canton; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Canton; Klik hier voor een vergrote afbeelding


EDITORS' CHOICE