ARTIKEL

Eventus - Heil - Isenberg - ALR Jordan

René van Es | 17 juni 2004

Eventus is een Italiaanse fabrikant van luidsprekers die het ware zoekt in uitgefreesde lagen om de kast uit op te bouwen. Ferrari heeft kennelijk geïnspireerd tot de kleuren. De zware en stijve kasten klonken helemaal niet verkeerd. Het uiterlijk spreekt denk ik niet iedereen aan.

Eventus; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Eventus; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Heil AMT lijkt helemaal terug en ziet er verrassend goed uit. De AMT tweeter blijft ook na jaren nog steeds een succes vanwege de precieze detaillering die haalbaar is met dit principe.

Heil; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Heil; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Isenberg Audio is klein maar fijn. Hoog gespecialiseerd en importeur van wellicht de fraaiste draaitafel ter wereld, de Simon York. Wie heeft zich door wiens uiterlijk laten inspireren?

Isenberg; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Simon York; Klik hier voor een vergrote afbeelding

In het oosten van ons land makkelijker te vinden dan in het westen denk ik wel eens. Het omvangrijke pakket van ALR Jordan. Fris van de fabriek is de Entry lijn en dan met name de Entry subwoofer. Hoger in de boom zitten de Note producten. ALR Jordan liet niets horen, alleen maar zien.

ALR Jordan; Klik hier voor een vergrote afbeelding

ALR Jordan; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Klangwerk gaf een demo samen met Orpheus. En dat is high end. Orpheus is een onderneming die gesticht is om de techniek die moederbedrijf Anagram in huis heeft te presenteren aan OEM afnemers. Echter Orpheus is een zelfstandige onderneming geworden die zich richt op digitale techniek. Loopwerken, converters, versterkers. De kwaliteit is extreem hoog en op Zwitsers niveau. Ik heb nog niet eerder zoveel informatie van een CD af horen komen. Ongekend. De afwerking van zowel Orpheus als Klangwerk, waarin Manger units een plek vinden, staat op eenzaam niveau. Voor ruim 6000 euro bent u de eigenaar van een Orpheus loopwerk. Ik garandeer u, slapen doet u nooit meer als u er één bezit. Omdat de klank blijft boeien en uit angst voor diefstal. Staat met stip op de verlanglijst al is een bedrag van 6000 euro redelijk onbereikbaar. Wie graag een d/a converter in het loopwerk ziet, betaald daar slechts een bescheiden meerprijs voor.

Manger; Klik hier voor een vergrote afbeelding

Orpheus; Klik hier voor een vergrote afbeelding


EDITORS' CHOICE