REVIEWRega

Conclusie

Rega slaagt er al decennia lang in om apparatuur te maken die je dwingt om te luisteren naar de muziek en de technische kant van de zaak lekker te laten voor wat hij is. “Let us worry about that” zeggen ze, en dat is een geruststellende gedachte. De RP1 is in alle opzichten beter dan zijn voorganger, en voor de prijs van 350 euro weet ik eigenlijk niets wat er ook maar bij in de buurt komt qua muzikaliteit en pure ‘fun’. Ik kan me voorstellen dat zelfs een doorgewinterde analoog-adept goed kan leven met deze speler, en voor starters en herintreders is het een no-brainer. Koop dit, en je hoort waarom vinyl de cd gaat overleven.



De versie met het Performance Pack zit met zijn 500 euro in een prijsklasse waarin een aantal serieuze (voornamelijk Europese) merken als Pro-ject en Dual zich op het strijdtoneel begeven, en daar naar de gunst van de koper dingen. Het is dan ook iets lastiger om de RP1 PP dezelfde onvoorwaardelijke aanbeveling te geven, want nu komt de factor smaak veel meer om de hoek kijken. Laat ik het zo uitdrukken: zoek je een degelijke machine met een correcte weergave, dan kom je in principe met elk merk goed weg. Voor 500 euro koop je geen slechte platenspeler vandaag de dag. Wil je echter naar muziek luisteren, dan heeft de RP1 met Performance Pack naar mijn smaak de beste papieren voor een lang en gelukkig samenzijn. 

Apparatuur zonder franje, maar die wel je hart steelt (en daarbij ook nog eens blijft werken, en werken, en werken), dat is wat je in huis haalt met Rega. Als ik Roy Gandy nog eens tegenkom krijgt hij een pint van me, en een ferme handdruk. Warm en zeer warm aanbevolen deze spelers, en als je me nu wil verontschuldigen, dan ga ik snel nog een paar plaatjes draaien voor ik ze weer moet teruggeven...

 

Prijzen:
Rega RP1: 350 euro
Rega RP1 met Performance Pack: 500 euro
Upgrade snaar: 45 euro 
Rega Bias II: 100 euro

MERK

EDITORS' CHOICE