REVIEWArcam

Conclusie

Max Delissen | 23 juni 2010 | Arcam

Ik zal niet beweren dat de 2x50 watt die de Solo Neo aan boord heeft onder alle omstandigheden genoeg is. Liefhebbers van hardcore house op festivalsterkte mogen verder zoeken, maar wie bewust met het volume omgaat (en dus vriendjes blijft met de buren) haalt met de Arcam Solo Neo een compacte, fraai vormgegeven, multifunctionele en vooral muzikale speeldoos in huis die in staat is om boven zijn prijsklasse te presteren.

De combinatie met de Master luidsprekers is, eerlijk gezegd, niet erg realistisch. Niemand geeft meer dan drie keer zoveel aan speakers uit dan aan de rest van de set. Daarom is ook nog even geluisterd met de PSB Imagine T luidsprekers, die qua prijs veel beter bij de Solo Neo passen, en die tevens bekend staan om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. En ook deze combinatie maakt muziek.



Het voordeel van zo`n alles-in-1 set is trouwens dat je je niet hoeft te bekommeren om de kwaliteit van je interlinks. Die heb je immers niet nodig. Het is een goed idee om het geld dat je daaraan zou hebben uitgegeven te investeren in een betere luidsprekerkabel en een beter netsnoer. Het zijn details, maar zoals ik al eerder vertelde kunnen die uiteindelijk het verschil maken tussen goede en heel goede weergave.

Is Arcam met de Solo Neo geslaagd in een succesvolle troonopvolging? Absoluut! De toevoeging van de netwerkmogelijkheid komt precies op het goede moment, want de markt kantelt heel langzaam die kant op. En in de overgangsperiode wil het grootste deel van de muziekliefhebbers ook nog gewoon cd`s kunnen blijven draaien. Tel daarbij de hoge aaibaarheidsfactor van het apparaat en succes is gegarandeerd. Well done!
MERK

EDITORS' CHOICE