REVIEWUltrasone

Conclusie

Kilian Bakker | 18 december 2008 | Ultrasone

De HFI-2200 is een ruimtelijk klinkende hoofdtelefoon die het geluid niet achteloos in de rondte strooit maar juist een uiterst homogeen en stabiel beeld neerzet, wat zorgt voor een ontspannen luisterervaring. Het geluidsbeeld is weliswaar niet vergelijkbaar met dat van een paar correct opgestelde luidsprekers maar desondanks komt het geloofwaardiger over dan dat van de gemiddelde hoofdtelefoon.

Ultrasone HFI-2200 hoofdtelefoon

Waarschijnlijk hoeven de hersenen minder te compenseren voor onnatuurlijke leegtes (en/of ophopingen) in de ruimtelijke afbeelding. Deze hoofdtelefoon heeft een geheel eigen presence-weergave waardoor men anders met de volumeregelaar zal gaan omspringen maar wanneer de juiste instelling is gevonden wordt men rijkelijk beloond voor de moeite. Dit is geen softe oorstreler maar ook geen hoekige druktemaker; hij gaat te werk met een warmbloedige, ruimtelijke en substantiële presentatie.

Een hoofdtelefoon moet behalve een goede weergave liefst een zo hoog mogelijk draagcomfort hebben. De Ultrasone HFI-2200 biedt een goede mix van bouwkwaliteit, muzikaliteit en comfort. Men heeft bij Ultrasone goed nagedacht over het uiterlijk design en de afwerking en alhoewel het een opvallende verschijning is, viel het goed in de smaak bij schrijver dezes. In bepaalde opzichten heeft de weergave Naim-achtige trekjes en het is daarom eigenlijk heel toepasselijk dat dit merk bij Latham Audio is terecht gekomen. Het uiterlijk heeft hij al mee; de HFI-2200 heeft het in zich om een klassieker te worden.

Aanvullende informatie:
Importeur Ultrasone: Latham Audio;
Internet: www.latham.nl
Telefoon: 013-5082411

Prijs Ultrasone HFI-2200: 250,- Euro

Gebruikte Hardware:

-Marantz CD 72II / Marantz SA-7003
-Lapp/Popp lichtnetstrip, Belden IEC, Kemp SNS Plug


EDITORS' CHOICE