REVIEWUltrasone

Ultrasone HFI-2200 hoofdtelefoon

Kilian Bakker | 18 december 2008 | Ultrasone

Hoogwaardige, luxe uitgevoerde hoofdtelefoons zijn in trek en Ultrasone springt daar op in met de opmerkelijke HFI-2200.

Ultrasone is gevestigd in Tutzing, Duitsland (Beieren) en het is een hoofdtelefoonspecialist pur sang (vandaar hun subtitel: THE Headphone Company...). Ze maken in Tutzing niet alleen HiFi hoofdtelefoons maar ook Pro-modellen met een robuuste constructie wat de basis van de commerciele lijn vormt. In overleg met de importeur werd voor deze recensie het type HFI-2200 gekozen, een sub-topmodel.

Ultrasone HFI-2200 hoofdtelefoon

Het uiterlijk van de HFI-2200 springt meteen in het audiofiele oog; dit is geen doorsnee zwartkijker maar een kleurrijk type, getuige de in twee bruintinten uitgevoerde zijbeugels en schelpen, de van zwart rubber voorziene draagband en de lichtbruine (bijna oranje) velours oorkussens. Over retro looks gesproken! Maar dan wel retro-chique, mede dankzij de strakke vormgeving en de fraaie aluminium platen die van het Ultrasone logo zijn voorzien. Net als alle andere Ultrasone modellen heeft de HFI-2200 inklapbare beugels waardoor hij compact en minder kwetsbaar kan worden opgeborgen (ideaal voor DJ`s en mobiele audiofielen). De constructie is bovengemiddeld solide en zelfs vrij goed gedempt. Hij wordt geleverd met een hoogwaardige signaalkabel die aan de linker oorschelp via een miniplug met schroefverbinding wordt bevestigd. De 2200 is het enige HFI model met deze losneembare, 3 meter lange kabel (een kort iPod kabeltje is naleverbaar).


EDITORS' CHOICE