Tijd voor een experiment. Gedurende de gehele testfase is de Quintet via het bijgeleverde netsnoer verbonden met het lichtnet, overigens naar volle tevredenheid. Het is tijd om de aanbeveling op te volgen die reeds in de gebruiksaanwijzing te lezen is: de Quintet zal beter presteren naarmate de aangesloten netkabel ook van betere kwaliteit is. Ik neem de proef op de som: het standaard netsnoer gaat eraf en maakt plaats voor mijn doe-het-zelf kabel.
Wat reeds goed was wordt met deze upgrade nog wat beter maar ook de andere kant is waar: de Quintet presteert al meer dan uitstekend met het standaard gewone netsnoer. Mijn zelfbouw netkabel zorgt voor nog wat meer “punch” in het laag en een nog iets vloeiender weergave van het middengebied en in het hoog. Toch verandert er niet zo heel veel alhoewel ik me kan voorstellen dat er de weergave met een nog betere kabel op een nog hoger niveau zal komen. Uitproberen is hier ook weer het devies.
Conclusie
Het blijkt maar eens des te meer dat schone stroom essentieel is voor de weergavekwaliteit van een muzieksysteem. Ondanks dat ik in mijn eigen set hier behoorlijk veel aandacht heb geschonken was ik behoorlijk verrast over de toegevoegde waarde van de Quintet in mijn set. Dit was geen stap vooruit maar een hele sprong. Als ik er één ding van het geleerd is dat de Quintet niet alleen goed werk zal verrichten in een systeem dat gevoed wordt met “vuile” stroom maar dit ook in een “schone” omgeving zal presteren. Wat mij betreft zet de Quintet hier een statement neer. De verkoopprijs van 859 Euro staat wat mij betreft in geen verhouding tot de meerwaarde die het schenkt aan een kwalitatief hoogwaardig audio- of AV systeem. Wat mij betreft de ontdekking van 2008 en ook de reden om de Quintet na het recenseren definitief op te nemen in mijn set.
Gebruikte apparatuur: Cd-speler: Versterking:
Luidsprekers:
Netsnoeren:
Interlinks:
Luidsprekerkabel:
Overig:
|