REVIEWNAD

NAD stereoset

Ted Joos | 30 september 2003 | NAD

Conclusie

NAD C320BEE / C420 / C521 I & Dali Suite 1.7De C320BEE en de C521i vormen een prachtig paar dat mooi op elkaar is afgestemd. Ik kan dan ook niet anders dan mijn internationale collega recensenten hierin te volgen. Het betreft hier een set met innerlijke schoonheid, want de plastieken frontjes en knoppen doen mij wat te speels aan. De Suite 1.7 speakers is een ander verhaal. Qua bouw en afwerking scoren ze bij mij heel hoog. Klankmatig scoren ze goed als het om detail weergave gaat en het mooie strakke laag. Over het middengebied ben ik wat minder te spreken. Het mid is mij wat dun en iets te hard. Wellicht heeft dit er alles mee te maken dat de speaker ontworpen is voor Surround toepassing, waarbij een wat directere geluidsweergave noodzakelijk is.

Daarom stel ook voor, wanneer u toch erg nieuwsgierig geworden bent naar de NAD set, om deze ook eens te beluisteren met een set DALI Royal Menuet luidsprekers. Het laag moet qua volume misschien wat inleveren en de kastjes zijn niet zo indrukwekkend, maar de warmte en detail zal ruimschoots zegevieren. Voor de beginnende purist echt een aanrader dus!

Als afsluiting wil ik, misschien ten overvloede, benadrukken dat akoestiek een zeer belangrijke rol speelt in de geluidsweergave van een Hi-Fi systeem. Daarom raad ik ook sterk aan, om na een eerste selectie gemaakt te maken in u Hi-Fi speciaalzaak, deze set(s) ook grondig thuis te beluisteren. Bij twijfel gewoon terug en iets anders proberen. Op deze manier komt u later niet voor vervelende verrassingen te staan.

 NAD C320BEE geintegreerde versterker  399,-
 NAD C521i CD-speler  365,-
 NAD C420 Tuner  275,-
 DALI Suite 1.7 luidsprekers  449,-
 Interlink versterker -> CD-speler Tara Labs prism 300i  36,-
 Interlink versterker -> Tuner Tara Labs prism 100i     22,-
 Luidsprekerkabel   Tara Labs Prism Klara SA0F8N  5,-/mtr

 

MERK

EDITORS' CHOICE