Conclusie

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Menno Bonnema | 09 maart 2016 | Cambridge Audio

Nog meer extra’s?

Wat verwacht je nog meer van een BD-speler? Een goeie app wellicht waarmee je het één en ander sneller en gemakkelijker kunt bedienen. Helaas, die zit er hier niet bij. Jammer, toch een puntje van kritiek. Wat standard-apps in het apparaat opgenomen is toch sowieso vrij karig: YouTube en Picasso, that’s it. Hier zou je ook een Netflix app al verwachten.

En waar is de ingebouwde Spotify Connect? Ook niet te vinden. Merkwaardig, want alle andere streaming audio producten van Cambridge zijn er inmiddels wél mee uitgerust. Of ik dit (ontbreken) nou heel erg vind? Mwah, eigenlijk niet. Ik heb net gelezen dat de nieuwe Chromecast voorzien is van Netflix én Spotify. Dus ik zou zeggen: schaf die aan mocht je niet meer zonder kunnen en steek de Chromecast stick in één van de USB-ingangen van deze BD-speler.

Conclusie

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit de beste BD-speler is die ik hier ooit in huis heb gehad. Het afspelen van alle schijfformaten doet de speler vlekkeloos en een grote audiofiele fijngevoeligheid. De aansluitmogelijkheden bij de CXU zijn zeer uitgebreid. Vooral als DAC en videoprocessor heeft deze speler me nog extra weten te verbazen. Alleen daarom zou ik de aanschaf al overwegen. En hoewel de prijs van 1299 euro nog steeds fors is, durf ik te stellen dat er in deze klasse geen betere en veelzijdigere speler te vinden is. Kleine minpuntjes: het ontbreken van een goeie bedienings-app en het niet standaard aanwezig zijn van Netflix en Spotify.

Prijs
Cambridge Audio CXU: €1.299,-


EDITORS' CHOICE