ARTIKELDenon HEOS

Muziek & film

HEOS draait niet enkel rond muziek. Je wilt ook beter tv-geluid, want die ingebouwde tv-speakers klinken toch maar heel dunnetjes. Het mooie aan de HEOS Home Cinema is dat je in één klap twee vliegen slaat: je krijgt een beter tv-geluid en je kan via streaming naar muziek luisteren.

De Home Cinema is niet de enige multiroom-soundbar op de markt, maar neemt wel een unieke plaats in. Hij wordt geleverd met een compacte draadloze subwoofer, wat gegeven zijn redelijke prijs heel mooi is. Meestal zal je toch meer moeten uitgeven voor een even veelzijdige soundbar met draadloze subwoofer. En een sub, die heb je toch best nodig. Soundbars kunnen veel, maar niet alle lage frequenties goed weergeven. Door de toevoeging van die subwoofer krijg je een voller geluid, wat zeker films heel wat meeslepender maakt. Maar ook bij het beluisteren van muziek biedt een sub een stevige meerwaarde.

De Home Cinema is een goed uitgeruste en krachtige soundbar. Een dubbele versterker drijft vier drivers aan (twee mid-woofers met kevlar conussen en twee 20 mm softdome-tweetsers), voor een grootse geluidervaring. Omdat de Home Cinema een geavanceerde DSP bevat – afgeleid van Denons AV-receiverlijn – kan het een virtuele surroundervaring bieden die heel wat indrukwekkender is dan de stereo van je tv. Het is toch ook opmerkelijk dat de subwoofer bij de Home Cinema een eigen DSP bevat die er voor zorgt dat de timing van de soundbar en sub perfect op elkaar is afgestemd. Ongeacht waar je de subwoofer plaatst.

Een groot pluspunt van de HEOS-soundbar is de aanwezigheid van een HDMI-poort met ARC-functionaliteit. Je legt dus één kabel naar je tv en haalt daarmee audio aan de hoogste kwaliteit binnen. Bovendien regel je het volume gewoon met de afstandsbediening van de televisie – handig! Er is bovendien een extra HDMI-poort, om een bijkomend toestel aan te sluiten, zoals de digitale tv-decoder, console of Blu-rayspeler. Dat is weer een kabel minder die rechtstreeks naar de televisie loopt!

Er zijn nog een heel aantal pluspunten aan de Home Cinema, zoals een nachtmodus, extra ingangen, een bassbooster die diep gaat zonder vervorming en een dialoogverbeteraar die de tekst van acteurs beter verstaanbaar maakt. De HEOS-soundbar onderscheidt daarmee toch aardig van de rest van het speelveld – terwijl hij verre van de duurste is.

Anders dan de rest
Dit overzicht geeft toch wel goed aan hoe veelzijdig en krachtig het HEOS-systeem wel is. Gekoppeld aan een hifi-geluidskwaliteit en een intuïtieve bediening, krijg je een totaaloplossing die al je wensen op vlak van multiroom-streaming waar maakt.

MERK

EDITORS' CHOICE