ARTIKEL

Röschlau & Lorenzi, Canor, Tonar, XTZ en Audel

Op een rij aparte draaitafels van Röschlau & Lorenzi.Van SW Speakers carbon zeppelins op een frame.Van Absoluta buizenversterkers die er erg goed uitzien, intern bijzondere schakelingen hebben waardoor ondanks de gebruikte buizen geen koppelcondensatoren in de signaalweg zitten.Tenslotte luidsprekers van Everything But The Box, een merk dat zijn naam eer aan doet.Vier merken die een bijzonder product maken, relatief onbekend zullen blijven, maar hoge ogen gooien bij mensen met oog voor design en een moderne smaak. Ik zou het graag eens horen om te bepalen of de aparte vorm afbreuk doet aan het geluid of juist bijdraagt.

Veel traditioneler is Canor met buizen opgebouwd. Het vroegere Edgar uit Slowakije. Vol trots laten ze een klant een geavanceerde buizentester zien, de stand is echter te klein om er een behoorlijke foto van te maken. Dus laten we het bij de apparatuur. Canor levert versterkers en cd spelers. Daarnaast een hoofdtelefoon versterker en maar liefst vier varianten van een, erg goede, buizen phono versterker.


 
Tonar levert sinds mensenheugenis accessoires voor in het bijzonder platenspelers. Reinigingmiddelen, borstels, lampjes, naaldruk wegers, etc. Maar levert ook de in prijs/kwaliteit hoog scorende Nagaoka elementen. Sympathiek bedrijf dat de analoge liefhebber bijna altijd kan helpen. Met zelfs de meeste obscure vervangingsnaalden voor oude elementen. Voor 78 toeren platen zijn naalden te koop met afrondingen van 1 tot 5 Mil. Daarmee kunt u de naald dieper of juist minder diep in de groef laten landen en zo proberen de minste last van beschadigingen uit het verleden te hebben. Tonar heeft daarnaast een groot assortiment elementen voor DJ’s.


 
XTZ is een prijsvechter. Zij brengen een DSP processor in een handzame behuizing op de markt. Geschikt voor bi-amp met elektronisch filter, room correctie en voorversterker functie. In een grotere kast een zelfde functionaliteit, maar dan met 2 x 125 Watt eindversterkers ingebouwd. Daarnaast heeft XTZ een heel handig software programma om de kamerakoestiek te meten, inclusief geijkte microfoon. Bij XTZ vindt u beulen van versterkers en een grote variatie aan luidsprekers. Made in China, anders waren de ongelofelijk lage prijzen niet haalbaar.


 
Wat moet je denken bij Audel Artloudspeakers. Twee houten poppen met de namen Fred en Ginger. Het ziet er zelfs serieus gemaakt uit. Je moet iets doen om op te vallen en te verkopen.


 
Daarmee komt een einde aan onze rondgang. We waren moe, hadden zere voeten en de indrukken werden niet langer in de hersenen opgeslagen. We weten dat we merken hebben gemist, omdat we ze niet konden vinden, omdat ze niet relevant voor Nederland zijn of omdat we een net een andere kant opkeken in het gangpad. Achteraf thuis denk je dan aan Crafty, Hegel, KR, Thiel en nog een hand vol. Het is niet anders, de High End Show is de grootste show binnen Europa, aan de hoeveelheid dealers, distributeurs en pers te zien ook de meest belangrijke. Dan kun je niet alles meepakken. Volgend jaar doen we gewoon weer ons best. Op de 30ste editie van dit evenement in München.

EDITORS' CHOICE