ARTIKEL

ProJect, Copland, Kemp, Clearaudio, Cambridge Audio en Leedh

Mini is de mode, ProJect heeft voor alles wel een klein kastje. Phono, dac, loopwerk, pre, eind, hoofdtelefoon. Her en der een buisje om het geheel extra aantrekkelijk te maken. Betaalbaar en netjes afgewerkt.Pro-ject maakt platenspelen betaalbaar. De Genie is leverbaar in hoogglans zwart, wit en rood, heeft een arm plus een element en dat voor 335 Euro.Copland toonde de CDA825 cd speler. En wat voor een speler. In Hifi Choice beschreven als een haast analoge speler en direct genomineerd voor product van het jaar. Het is een bovenlader met intern een Wolfson dac die van data wordt voorzien vanuit een buffer circuit. Die buffer, in combinatie met een zeer nauwkeurige klok, zorgt dat jitter nagenoeg is geëlimineerd. De speler is zo opgebouwd dat de diverse secties elkaar niet beïnvloeden, wat mogelijk is door verschillende voedingscircuits in te realiseren. Het rustige uiterlijk draagt bij aan een luxe uitstraling.


 
Kemp Elektroniks heeft de Europese vertegenwoordiging voor de Zweedse Entreq kabels en accessoires. Hoewel de uitleg van Ron over vooral cable wraps en zakjes vulkaanzand ons zweverig in de oren klinken, weten we uit ervaring dat de producten in vele gevallen echt werken en de geluidskwaliteit van de set verbeteren.Ron wil dat graag bewijzen en gaf me een SR (Shumann Resonance) plug mee om thuis te proberen. U gaat er over horen in positieve of negatieve zin.


 
We komen aan bij Clearaudio die nogal wat te melden heeft. Voor de Statement draaitafel is een Statement phono/lijnvoorversterker ontworpen. Losse accuvoeding, twee ingangen voor elementen, driemaal lijn, volledig symmetrisch en dubbel mono opgebouwd. Prijs 19.900 Euro wordt verwacht.Vervolgens een goedkope toonarm (590 Euro) en een dure (Magnify voor 1999 Euro).Een verbeterde platenwasser die nauwelijks geluid maakt, zuinig omspringt met vloeistof, aan twee kanten wast, regelbare omloopsnelheid, maar niet erg goed afzoog. Prijs 1999 Euro.Een Concept MC pick-up element voor 499 Euro maakt het geheel vol. Bij Clearaudio vinden we ook platen en cd’s. Ik was zo vrij de plaat van Marika Cailly te kopen (29 Euro), vol met Franse Chansons. Een absolute aanrader durf ik te stellen.


 
Cambridge Audio showt de NP30 netwerkspeler, ethernet en WLAN voor streaming audio en internet radio. Klein en handzaam passend binnen de Sonato range.


 
De meest verbazingwekkende luidspreker staat bij Leedh te spelen aan een complete Van Medevoort opstelling. De Leedh C speaker bestaat uit drie kleine busjes (hoog, midden, laag) van fabrikant Acoustical Beauty, gehangen in een metalen frame op een metaal en glazen voet.De busjes zijn veel te klein om echt te kunnen spelen denk ik in het begin, maar dat valt tegen, een vleugel staat als een huis. Inclusief de laagste registers. Idioot gewoon, mijn hersenen weigeren dit te begrijpen. Dat niet op een laag volume niveau, eerder realistisch. Te gek voor woorden. Wel erg leuk dat Nederlandse elektronica daar zo aan het eindresultaat staat bij te dragen.


EDITORS' CHOICE