ARTIKELDenon

Tweekanaals hifi

De Premiumlijn van Marantz wordt uitgebreid met de 14-serie. Deze serie is logischerwijs gepositioneerd tussen de 15- en de 11-serie. De Marantz PM-14S1 stereoversterker en de bijpassende SA-14S1 super audio cd-speler bieden veel mogelijkheden, zeer fraaie componenten en zullen vanaf oktober 2013 verkrijgbaar zijn in zwart en goudkleur.

De versterker heeft Marantz’ eigen HDAM SA-3 & Current Feedback circuits voor een ultrabrede, zeer snelle en accurate signaalverwerking en een zeer stabiel voedingscircuit met een hoog vermogen en schottky diodes. Voor de speler maakt Marantz gebruik van een eigen SA-CD mechanisme, een luxe DAC is aanwezig en afspelen van HD Audio (waaronder DSD) is ook mogelijk.

Ook nieuw is de 6005 serie van Marantz. De PM-6005 is de eerste geïntegreerde versterker van het merk dat is voorzien van een digitale ingang (een DAC). Deze versterker is voorzien van een phonotrap, een flinke transformator en hoogwaardige luidsprekeraansluitingen. Het vermogen ligt op  2 x 45 Watt. Bijpassend is er natuurlijk een cd-speler. De CD6005 bezit hoogwaardige 192kHz/24bit D/A conversie (CS4398) en een accurate systeemklok.

De USB-A aansluiting ondersteunt i-devices. Begin volgend jaar zal er ook een luxere serie in deze stijl uitkomen, compleet met een nieuwe streamer die ook DSD gaat ondersteunen. Opgebouwd met de tijdens deze show door Marantz ambassador Ken Ishiwata gedemonstreerde NA-11S1 Premium USB-DAC netwerk speler als basis, moet dit wat gaan beloven. We wachten deze 8005-serie geduldig af.

Denon introduceert de PMA-1520EA versterker later dit jaar. Deze is voorzien van een geavanceerd Ultra-High Current (UHC)-MOS Single Push-Pull Circuit met 2x 140 W (4ohm) vermogen en een dynamische stroomvoorziening met hoog vermogen, voor ondersteuning van hoge snelheid en grote stroomvraag. Bijpassend is er de DCD-1520AE sacd-speler. Deze bezit geavanceerde AL32 Verwerking en een hoog-dynamische 192 kHz / 32-bit D/A Converter (PCM1795). De speler is dan ook als DAC in te zetten en heeft DSD native ondersteuning (DoP) voor 2.8Mhz en 5.6Mhz directe DSD streaming.

MERK

EDITORS' CHOICE