ARTIKEL

Octave, MAgico en Soulution, Brinkman, Hansen, Weiss en German Physiks

Octave heeft twee primeurs. De V70SE, de opvolger van de V70 en een Phonomodul. Op de foto’s niet zo mooi neergezet, in het echt wel.Octave heeft een importeur gevonden voor Nederland en ik mag al verklappen dat ik de V70SE kan verwachten. Daar kom ik op terug op deze website.Ik beloofde het al, Magico met Soulution. Dikke dubbele monoblokken als aansturing, een grote goedverlichte zaal, Soulution bronnen en voorversterkers. We luisterden ademloos en als er niet een nog beter systeem zou zijn, dan was dit onze keus als “beste geluid van de show”. Rijk aan detail, organisch, oorstrelend, dynamisch, de trefwoorden geven niet aan welke schoonheid is bereikt. Kostbaar, heel kostbaar, maar als u het kunt betalen en u wilt geen hoornsysteem in huis, dan weet ik zo snel niets beters.


 
Brinkman, bekend van draaitafels en hun speciaal door EMT gemaakte elementen komt met een nieuw pick-up element. De Phi. Low output MC systeem, prijs 1800 Euro. De versie die we zagen was in blauw, men speelt met de gedachte per land de kleuren van de vlag te leveren. Dat zou weer eens iets anders zijn en gaat parallel import tegen.


 
Bij WOD Audio staat eveneens Soulution te spelen, op de Hansen Emperor. Mooi, maar niet in de klasse van Magico. Terwijl het een speaker is van 60.000 Euro.


 
Weiss toonde een DAC202 met firewire aansluitingen, SP\DIF en AES/EBU. Signalen tot 24 bit / 192 kHz worden moeiteloos verwerkt, via een enkele of een dubbele (aanbevolen) connectie. Diverse upsampling filters zijn te kiezen op het frontpaneel of via een meegeleverde remote control. Compact, compleet en met een hoofdtelefoon aansluiting. De conversie techniek van Weiss staat hoog aangeschreven in de studio, kan nu betaalbaar thuis gebruikt worden.


 
German Physiks is een oude bekende. German Physiks monteert een driver met een lange conus vertikaal in de behuizing. De hoge tonen stralen rondom af. De lage tonen gaan via de behuizing aan de onderzijde naar buiten. Het heeft wel iets van de Walsh drivers van jaren geleden. Het topmodel Borderland is nu in de Mk IV staat en leverbaar met een titanium of carbon drive unit. De beleving heeft wel iets weg van de rondomstralers van MBL. De PQS-100 serie huldigt hetzelfde principe als de Borderland, is goedkoper en steunt voor het laag grotendeels op een losse wooferkast. Met de PQS-100 maak je eenvoudig een rondomstralend meerkanaal systeem voor home cinema.


EDITORS' CHOICE